Pamiers Gazas joslā pārtraukts (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pamiers Gazas joslā starp Izraēlu un palestīniešu islāmistu kustību HAMAS otrdien vēlā pēcpusdienā tika pārtraukts, kad HAMAS kaujinieki ar raķetēm apšaudīja Izraēlas teritoriju un Izraēla uz to atbildēja ar gaisa triecieniem, un tika pārtrauktas arī sarunas Ēģiptes galvaspilsētā Kairā par ilgstošu pamieru.

HAMAS trešdien paziņoja, ka Izraēlas gaisa triecienā otrdienas vakarā tika nogalināta šā grupējuma bruņotā spārna «Ezedīna al Kasama brigādes» komandiera Gazas joslā Mohammeda Deifa sieva un viņu divus gadus vecā meita. Par paša komandiera likteni netika ziņots.

«Dižā līdera sieva gāja bojā mocekļa nāvē kopā ar meitu,» sociālajā tīklā «Facebook» pavēstīja HAMAS vadītāja vietnieks trimdā Musa Abu Marzuks. Šie bija pirmie bojāgājušie Izraēlas uzlidojumos Gazas joslai kopš 10.augusta.

«Ezedīna al Kasama brigādes» paziņoja, ka Izraēla ar šīm slepkavībām «atvērusi sev elles vārtus», un brīdināja, ka ebreju valstij būs «jāsamaksā par saviem noziegumiem».

Izraēlas armija paziņoja, ka otrdien devusi triecienus vairāk nekā 25 mērķiem Gazas joslā, atbildot uz kaujinieku raķešu uzbrukumiem.

«Ezedīna al Kasama brigādes» paziņoja, ka otrdien raidījušas 34 raķetes uz Izraēlu, trāpot Telavivai un valsts dienvidu pilsētai Beerševai. Izraēlas armija šo raķešu skaitu novērtēja ar «apmēram 50», bet neziņoja, ka šajos raķešu uzbrukumos būtu cietušie.

Jau vēstīts, ka pamiers Gazas joslā pirmdienas vakarā tika pagarināts par 24 stundām, sākot ar otrdienas pusnakti, lai dotu iespēju turpināt sarunas Kairā par ilgtermiņa pamieru.

Izraēla no 8.jūlija īsteno gaisa triecienu kampaņu Gazas joslā, lai izbeigtu Izraēlas apšaudes ar raķetēm no šīs palestīniešu teritorijas. No 17.jūlija Izraēla īstenoja arī sauszemes spēku operāciju Gazas joslā ar mērķi sagraut kaujinieku izveidotos tuneļus, pa kuriem tie iekļūst Izraēlā teroraktu rīkošanai, bet 5.augustā pabeidza šo operāciju un izveda savu armiju no Gazas joslas.

Šajā bruņotajā konfliktā kopš 8.jūlija ir nogalināti vismaz 2020 palestīnieši. Izraēlas pusē ir 67 bojāgājušie, tai skaitā 64 karavīri.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu