Gruzijā mainīts vīzu režīms ārzemniekiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzijā no 1.septembra ir mainīts vīzu režīms visiem ārzemniekiem, pirmdien paziņoja Ārlietu ministrijas konsulārā departamenta direktors Georgijs Tabatadze.

Tabatadze pastāstīja žurnālistiem, ka saskaņā ar likuma «Par ārzemnieku un personu bez pilsonības tiesisko stāvokli» grozījumiem ir izstrādāta vienota sistēma, kas nosaka ārzemnieku uzturēšanos Gruzijā.

«Vīzas tiks izsniegtas nevis uz 360 dienām kā agrāk, bet uz 180 dienām ar tiesībām uzturēties valstī bez vīzas 90 dienas,» sacīja konsulārā departamenta direktors.

Viņš uzsvēra, ka vīzu izsniegšanas prerogatīva turpmāk būs tikai Gruzijas diplomātiskajām pārstāvniecībām ārvalstīs. «Saņemt vīzu uz Gruzijas valsts robežas varēs vienīgi izņēmuma gadījumos,» sacīja Tabatadze.

Ir mainījusies arī Gruzijas vīzas cena, kas tagad visiem ārvalstu pilsoņiem būs 50 ASV dolāru (37,9 eiro).

Konsulārā departamenta direktors atgādināja, ka bezvīzu režīms iebraukšanai Gruzijā ir spēkā Eiropas valstu, NATO un NVS dalībvalstu pilsoņiem, kā arī to valstu pilsoņiem, ar kurām Gruzija noslēgusi divpusējas vai daudzpusējas vienošanās. No 1.septembra šajā sarakstā ir 94 valstis, bet agrāk tajā bija 118 valstis.

Šo valstu pilsoņi var uzturēties Gruzijā bez vīzas 90 dienas. Ja kāds no viņiem vēlas uzturēties Gruzijā ilgāk, viņam jāsaņem imigrācijas vīza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu