Prokremliskajiem kaujiniekiem pievienojies «itāļu fašists» (49)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai karotu pret Ukrainas armiju, pirms mēneša Donbasā ieradies kāds antiamerikāniski noskaņots «itāļu fašists», pavēstīja Pāvels Gubarjevs, kurš vada vienu no Maskavas atbalstītajiem bruņotajiem formējumiem, tā dēvēto Donbasa zemessardzi.

"Lai pievienotos mums - cilvēkiem, kas grib, lai Donbass būtu brīvs -, pirms mēneša ieradās itāļu fašists," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstīja Gubarjevs.

Itālis, kura vārds netiek atklāts, grupējuma līderim sacījis, ka vēlas izvērst "karu pret Ameriku" un iznīcināt "proamerikāniskos "ukraiņu nacistus".

Maskavas uzturētajā separātistu "kustībā" Gubarjevs ir viens no svarīgākajiem spēlētājiem. Ukrainas varasiestādes viņu šogad arestēja, bet vēlāk atbrīvoja. Pirmdien Krievijā netālu no Ukrainas robežas Gubarjevs rīkoja preses konferenci.

Itālijas Ārlietu ministrija nevarēja sniegt komentārus par to, vai promaskavisko kaujinieku rindās Ukrainā karo Itālijas pilsoņi.

5.septembrī Minskā sarunās, kurās piedalījās Ukrainas, Krievijas, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), kā arī prokremlisko kaujinieku delegāti, tika parakstīta pamiera vienošanās, kas paredz ugunspārtraukšanu un apmaiņu ar gūstekņiem.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu