Vācija gatava dalīties ar Dienvidkoreju atkalapvienošanās pieredzē

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers piektdien ieradies vizītē Dienvidkorejā, lai apspriestu abu valstu divpusējās attiecības un dalītos Vācijas sašķeltības un atkalapvienošanās pieredzē.

Abu valstu augsta ranga padomnieki piektdien tiksies Seulā, lai apspriestu atkalapvienošanās ārpolitiskos aspektus un iespēju Vācijai dalīties pieredzē ar Dienvidkoreju, informēja Vācijas Ārlietu ministrija.

Abas valstis vieno «desmitgadēm ilgas sašķeltības sāpīgā pieredze», ministrijas tīmekļa vietnē citēts Šteinmeiers, kurš pats padomnieku grupā neietilpst, bet pavada to vizītē uz Seulu.

«Izlīgšana, nemaz nerunājot par atkalapvienošanos, diemžēl nav redzama pie horizonta. Tomēr, daudzajās sarunās man radies iespaids, ka Dienvidkoreja strādā pie izlīgšanas ar lielu apņemšanos un stratēģisku pacietību,» norādīja Šteinmeiers.

Ministram plānota tikšanās ar Dienvidkorejas kolēģi, ar kuru tiks apspriesti tirdzniecības jautājumi un reģionālā diplomātija, un oficiāla tikšanās ar Dienvidkorejas prezidenti Paku Gunhji, informēja Dienvidkorejas Ārlietu ministrija.

Plānots, ka sestdien Šteinmeies apmeklēs demilitarizēto zonu, kas izveidota starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju, un pēc tam dosies uz Indonēziju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu