Manuskripts: Jēzus apprecēja Mariju Magdalēnu un viņam bija bērni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jēzus apprecēja Mariju Magdalēnu un abiem bija bērni, tā vēsta 1500 gadu vecs manuskripts, kurš atrasts bibliotēkā Lielbritānijā, raksta «The Telegraph».

Sensacionālais apgalvojums izskanējis, pētniekiem pabeidzot tulkot sena manuskripta tekstu no aramiešu valodas.

Profesors Berijs Vilsons un rakstnieks Simča Jakobovičs apgalvo, ka šajā tekstā teikts, ka Jēzum ar Mariju Magdalēnu bija divi bērni. Interesanti, ka iepriekš šāda pati teorija izvirzīta Dena Brauna populārajā grāmatā «Da Vinči kods» un Martina Skorsēzes filmā «The Last Temptation of Christ».

Vilsons un Jakobovičs turklāt apgalvo, ka patiesībā oriģināli jaunava Marija tekstos bija identificēta kā Jēzus sieva, nevis viņa māte.

Pētnieki skaidro, ka Marijas Magdalēnas tēls reliģijā tagad varētu iegūt gluži citu šķautni, jo viņa bijusi krietni nozīmīgāka persona, nekā domāts līdz šim.

Vilsons un Jakobovičs sīkākas detaļas par senā manuskripta noslēpumiem sola publiskot trešdien, tikšot arī atklāti Jēzus bērnu vārdi.

Jāpiebilst, ka teorijas, ka Jēzus bija precēts vīrs, no dažādu pētnieku puses izskanējušas arī iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu