Krievijā pasažieriem bargā salā nākas «iestumt» lidmašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Krievijā Igarkas lidostā barga sala apstākļos noticis neparasts atgadījums - sala dēļ pie skrejceļa bija piesaluši lidmašīnas riteņi, tāpēc pasažieriem nācās doties salā un kopīgiem spēkiem lidaparātu iestumt, raksta newsru.com.

Igarkas lidostā Krasnojarskas reģionā temperatūra incidenta brīdī bija nokritusies līdz -52 grādiem pēc Celsija.

Tā kā lidmašīna «Ty-134» lidostā pirms plānotā lidojuma atradās pa nakti, zemei piesala tās riteņi.

Lai lidojums notiktu, talkā tika aicināti pasažieri, kuriem veiksmīgi izdevās lidmašīnu iekustināt.

Pēc video spriežot, klātesošie notiekošo uztver ar humoru, tomēr Krievijas aviācijas uzraugošās iestādes uz to vis neraugās tik pozitīvi - ierosināta dienesta pārbaude, vēsta aģentūra TASS.

Lidostas pārstāvji informē, ka sākotnēji lidmašīnu mēģināts vilkt ar lidostas transporta palīdzību, tomēr tas īsti neesot izdevies. Tomēr viņi noliedz, ka kāds aicinājis palīgā pasažierus. Pasažieri esot no lidmašīnas izsēdināti, lai to padarītu vieglāku, - ķerties pie stumšanas viņi esot izdomājuši paši. «Kā izsēdināja, tā mums uzreiz izdevās ar tehniku lidmašīnu pavilkt. Pasažieri bija cilvēki 70. Pie lidmašīnas spārna viņi tikai tā... pieskārās. Dižojās viņi vienkārši tā,» incidentu skaidroja lidostas pārstāvis.

Vainīga esot aviokompānija - viņi lietojuši šasiju nepiesalšanas smērvielu, kas nebija piemērota konkrētajam reģionam un tik lielam salam.

Notikušais izraisījis pamatīgu šūmēšanos sociālajos tīklos, tiesa, vairums to uztvēra ar smaidu. Vairāki cilvēki pat jokoja, ka labi, ka Krasnojarskas reģionā nav aerodroma raķešu palaišanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu