NVO: Sīrijas režīma aplenktajās teritorijās trūkuma dēļ šogad mirst 300 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārtikas un medikamentu trūkuma dēļ šogad Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma aplenktajās teritorijās miruši vairāk nekā 300 cilvēku, tostarp apmēram simts bērnu, sestdien paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) «Sīrijas cilvēktiesību observatorija».

Organizācija informēja, ka 313 cilvēki, tostarp 34 sievietes, ir miruši Austrumgutas reģionā, kuru kontrolē nemiernieki un kuru jau pusotru gadu ir aplenkusi Sīrijas armija.

«Sīrijas cilvēktiesību observatorija» nosodīja teritoriju aplenkumus kā «kara noziegumu» un norādīja, ka ar tiem tiek pārkāpta ANO Drošības padomes rezolūcija, kas aicina piegādāt palīdzību reģionos, kuros tā ir nepieciešama.

Aplēses liecina, ka 200 tūkstoši cilvēku ir gājuši bojā nepilnus četrus gadus ilgušajā konfliktā Sīrijā. Puse valsts iedzīvotāju ir bijuši spiesti bēgt no savām mājām.

Šomēnes ANO aicināja sniegt 8,4 miljardus ASV dolāru (6,8 miljardu eiro) vērtu ārkārtas un ilgtermiņa palīdzību nepilniem 18 miljoniem cilvēku Sīrijā un reģionā, ko skāris konflikts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu