Grieķijā evakuē cilvēkus no degoša Itālijas prāmja, viens gājis bojā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas ziemeļrietumu piekrastē svētdien izcēlās ugunsgrēks uz Itālijas prāmja «Norman Atlantic» ar 478 pasažieriem un apkalpes locekļiem, un tika uzsākta viņu evakuācija ārkārtas glābšanas operācijā, tomēr vismaz viens cilvēks ir gājis bojā un vēl viens ir ievainots, paziņoja Grieķijas un Itālijas varas iestādes.

Itālijas krasta apsardze svētdienas vakarā paziņoja, ka ir izcēlusi no ūdens bojāgājušo vīrieti, kurš bija ielēcis jūrā no degošā prāmja. Upura līķis un ievainotais tika aizvesti ar helikopteru uz Itālijas ostas pilsētu Brindizi.

Pirms tam tika ziņots, ka 117 cilvēki no prāmja ir nogādāti drošībā, no kuriem astoņi aizvesti ar helikopteriem uz Itāliju, bet pārējos uzņēmuši tuvākie kuģi.

Ugunsgrēks izcēlās bīstama vēja laikā,

kad prāmis atradās 78 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Korfu (Kerkīras) salas. Vēja stiprums brāzmās sasniedza 28 metrus sekundē, to pavadīja lietus un slapjš sniegs, un nelabvēlīgie laikapstākļi apgrūtināja evakuāciju.

Itālijas varas iestādes, atbildot uz Grieķijas lūgumu pēc palīdzības, pārņēma glābšanas operācijas vadību, un šī operācija tiek koordinēta no Itālijas kuģa «Europa», paziņoja Grieķijas aizsardzības ministrs Niks Dendijs.

Prāmim bija pietuvojušies septiņi kuģi, lai uzņemtu tā pasažierus,

un virs tā riņķoja vismaz trīs Itālijas un Grieķijas helikopteri. Uz notikuma vietu devās arī Grieķijas un Itālijas ugunsdzēsības dienestu kuģi.

Itālijas karaflote nosūtīja uz notikuma vietu trīs helikopterus no savām Sicīlijas bāzēm, un turp devās arī četri Itālijas krasta apsardzes patruļkuģi.

Ir ziņots, ka ugunsgrēks izcēlies uz prāmja automašīnu klāja, kur atrodas 195 automašīnas.

Uz šī klāja ir arī 20 - 25 autocisternas ar olīveļļu.

Prāmis «Norman Atlantic» svētdienas rītā izbrauca no Patru ostas Grieķijā uz Ankonu Itālijā. Ugunsgrēks izcēlās, kad prāmis pēc piestāšanas Igumenicā Grieķijas ziemeļrietumos devās tālāk uz brauciena galamērķi.

No prāmja 422 pasažieriem 234 ir Grieķijas pilsoņi, bet tā apkalpē ir 34 Grieķijas un 22 Itālijas pilsoņi.

«Norman Atlantic» kuģo ar Itālijas karogu, bet tā operatore ir Grieķijas prāmju kompānija «ANEK Lines».

Kā vēstīja privātā telekompānija «Mega», nelaimes signāls no prāmja «Norman Atlantic» saņemts ap pulksten četriem naktī pēc Latvijas laika, kad tas atradies ceļā no Patras ostas Grieķijā uz Itāliju, 44 jūras jūdzes (vairāk nekā 80 kilometrus) no Grieķijas Korfu salas.

Kuģis pieder Grieķijas prāmju kompānijai ANEK un kuģo ar Itālijas karogu. Pēc Grieķijas Jūrlietu ministrijas ziņām, 268 prāmja pasažieri ir grieķi, pārējie ir Turcijas, Itālijas, Albānijas, Vācijas, Šveices, Francijas, Krievijas, Austrijas, Lielbritānijas un Nīderlandes pilsoņi, bet apkalpē ir 22 Itālijas un 34 Grieķijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu