Beļģijas ielās sāk patrulēt karavīri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģija sestdien sāka nosūtīt simtiem karavīru patrulēšanai valsts pilsētu ielās pēc policijas izjauktajiem islāmistu šūniņas plāniem slepkavot policistus.

Līdz 300 karavīru tiks pakāpeniski izvietoti galvaspilsētā Briselē un ziemeļu pilsētā Antverpenē, kur ir liela ebreju kopiena, paziņoja Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels.

«Mobilizētie karavīri būs bruņoti un viņu primārais uzdevums būs novērot noteiktas vietas» un sniegt palīdzību policijai, teikts premjera paziņojumā.

Karavīri varētu tikt izvietoti arī Beļģijas austrumu pilsētā Vervjē, kur ceturtdien policijas pretterorisma operācijā tika nogalināti divi aizdomās turēti islāmisti.

Policijas reidos visā Beļģijā tika arestēti 13 cilvēki, no kuriem pieciem piektdien tika izvirzītas apsūdzības par līdzdalību teroristu grupas aktivitātēs.

Teroristu mērķis bijis slepkavot policistus visā Beļģijā - kā ielās, tā policijas iecirkņos.

Vairums grupējuma biedru ir Beļģijas pilsoņi. Daži no viņiem laiku pavadījuši Sīrijā.

Līdz ar arestiem likvidēta ne tikai teroristu šūniņa, bet arī tās atbalsta tīkls.

Vervjē ceturtdien tika nogalināti divi teroristi, kas uz izmeklētājiem sākuši šaut.

Policija tur konfiscēja četras Kalašņikova triecienšautenes, pistoles, sprāgstvielas, munīciju un sakaru iekārtas, kā arī policijas uniformas, viltotus dokumentus un lielu naudas summu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu