Telekanāls: Ņemcova slepkavības izmeklētāji izveidojuši iespējamo noziedznieku portretus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības lietu izmeklējošie tiesībsargājošo iestāžu darbinieki ir izveidojuši iespējamo noziedznieku portretus, vēsta telekanāls «Ren TV».

Pēc telekanāla rīcībā esošās oficiāli neapstiprinātās informācijas, policisti izsekojuši automašīnas ceļu, ar kuru, domājams, aizbēga slepkavas. Pēc tam tiesībsargājošo iestāžu darbinieki pieprasījuši visus sistēmas «Plūsma» materiālus no noziedznieku pārvietošanās ceļa, kā arī novērošanas kameru ierakstus. Autovadītājiem, kas braukuši pa to pašu maršrutu, palūgti videoreģistratoru ieraksti. Tādā veidā izmeklētājiem izdevies noskaidrot, kas atradies automašīnā.

«Šie pasākumi ļāva iegūt dažus attēlus. Tie ir tikai tās grupas darbiniekiem, kurā iesaistīja Ekstrēmisma pretdarbības centra speciālistus, pašus pieredzējušākos Maskavas kriminālizmeklēšanas operatīvos darbiniekus, Federālā drošības dienesta un Izmeklēšanas komitejas darbiniekus,» pavēstīja «Ren TV» avots.

«Objektīvā iekļuvuši vismaz divi cilvēki.

Pēc kadriem šobrīd jau var pateikt, ka

šie cilvēki, visdrīzāk, ir Krievijas dienvidu reģionu iedzīvotāji.»

Ņemcovs tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Ņemcovam bija 55 gadi, bez viņa palikušas četras meitas un 87 gadus vecā māte. Prezidenta Borisa Jeļcina laikā viņš bija Ņižņijnovgorodas gubernators, vēlāk kļuva par Krievijas valdības premjerministra vietnieku. 2000.gada prezidenta vēlēšanās viņš atbalstīja Vladimiru Putinu, taču drīz vien to atzina par kļūdu un pārgāja opozīcijas rindās, kļūstot par vienu no asākajiem Putina kritiķiem. 2013.gadā Ņemcovs tika ievēlēts par Jaroslavļas apgabala domes deputātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu