Kijevā nogalina prokrievisku žurnālistu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kijevā kādas mājas pagalmā no automašīnas ar Latvijas vai Baltkrievijas reģistrācijas numura zīmēm nogalināts prokrieviski noskaņots žurnālists Oļesjs Buzina, kas nesen aizgāja no laikraksta «Segodnja» galvenā redaktora amata, paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

Viņš sociālās saziņas vietnē «Facebook» rakstīja, ka izšauts no tumši zilas automašīnas «Ford Focus», kurai bijušas Latvijas vai Baltkrievijas reģistrācijas numura zīmes. «Izskatās, ka Antimaidana lietas liecinieku apšaušana turpinās,» viņš piebilda.

Antimaidana kustība ir aktīvistu grupa, kas vērsās pret eiropeiski noskaņoto protestu kustību, kas tiek dēvēta par Maidanu, jo galvenās protesta akcijas notika Kijevas centrālajā Neatkarības laukumā jeb Maidanā.

Viņš arī aicināja visus, kam ir «kāda saistība ar antimaidana vai citām pret Maidanu noskaņotām darbībām un kas izjūt savas dzīvības apdraudējumu», vērsties tiesībsargājošajās institūcijās.

Kijevas milicija apstiprināja, ka ceturtdien pulksten 13.20 pēc vietējā laikā Degtjarevas ielā, kas atrodas netālu no pilsētas centra, pie Buzinas mājas piebrauca automašīna, viens cilvēks no spēkrata atklāja uguni, kā rezultātā 45 gadus vecais žurnālists mira.

Žurnāliste Kristīna Bondarenko mikroemuāru vietnē «Twitter» rakstīja, ka tika raidīti četri šāvieni.

11.martā Buzina paziņoja, ka aiziet no «Segodnja» galvenā redaktora amata, kurā viņš atradās no janvāra. Otrdien savā emuārā viņš paskaidroja, ka no amata aizgājis saistībā ar cenzūru laikrakstā, to, ka viņam nebija pilnvaru mainīt kadru politiku, aizliegumu laikraksta vadībai «sazināties ar plašsaziņas līdzekļiem, piedalīties sarunu šovos, komentēt jebkādas situācijas». Viņš bijis autors vairākām grāmatām un atbalstījis Ukrainas bijušo prokrievisko prezidentu Viktoru Janukoviču.

Laikraksts pieder uzņēmēja Rinata Ahmetova kontrolētajai grupai «SKM».

Šonedēļ savā dzīvoklī Kijevā nogalināt bijušais Ukrainas parlamenta deputāts un antimaidana aktīvists Oļegs Kalašņikovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu