Krievijas aizsardzības ministrs kritizē ASV par centieniem destabilizēt postpadomju telpu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV cenšas destabilizēt postpadomju telpu un atraut no Krievijas valstis, kuras ar to saista kopīga kultūra un vēsture, ceturtdien paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Maskavā notiekošā starptautiskās drošības konferencē, kuru apmeklēja arī Grieķijas, Pakistānas un Ziemeļkorejas aizsardzības ministri,

Šoigu uzsvēra, ka pasaules kārtība ir jāpārskata.

«Mēs dzīvojam vēstures pagrieziena brīdī. Mēs esam tie, kas noteiks pasaules kārtības parametrus,» sacīja Šoigu.

«Mēs esam nobažījušies, ka pēc Otrā pasaules kara izveidojusies stabilitāte sāk ļodzīties,» viņš norādīja, piebilstot, ka «dažas valstis, kuras uzskata sevi par Aukstā kara uzvarētājām, cenšas diktēt savu gribu citiem».

Izmantojot apzīmējumu «dažas valstis», Šougu apsūdzēja ASV un to tuvākos sabiedrotos centienos destabilizēt postpadomju telpu un atraut no Krievijas valstis, izmantojot investīcijas un tautas sacelšanos.

«Galvenais mērķis ir atraut no Krievijas valstis, kuras ar to saista kultūra un vēsture,» teica ministrs.

«Protams, lielākā «krāsaino revolūciju» traģēdija ir Ukrainā,» sacīja Šoigu, salīdzinot «miermīlīgo» Krimas pāreju uz Krieviju ar «vardarbīgo Eiropas izvēles izplatīšanu», ko veicot Ukrainas pašreizējā valdība.

«NATO valstis cenšas sagrābt lielāku ģeopolitisko telpu, palielinot Austrumeiropā militāro potenciālu un tuvojoties Krievijai,»

uzsvēra ministrs.

Šoigu paziņojumi bija krasā pretrunā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina ceturtdien jautājumu un atbilžu sesijā ar Krievijas iedzīvotājiem teikto, ka Krievijas vienīgie ienaidnieki ir terorisms un organizēta noziedzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu