Kāds skaistums! Sieviete pamet Ņujorku, lai Bali no bambusa būvētu sapņu mājas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/ibukubali

Elorai Hardijai bija veiksmīga karjera Ņujorkas modes pasaulē, taču viņa šo darbu pameta, lai dotos no bambusa būvēt videi draudzīgas un neticami skaistas ēkas Indonēzijā.

Hardija ap sevi sapulcinājusi prasmīgu būvnieku komandu, un viņiem piecu gadu laikā izdevies revolucionizēt bambusu kā būvniecības materiālu.

Sieviete stāsta, ka bambuss līdz šim ticis būvniecībā novērtēts par zemu un tas esot lielisks atjaunojamais resurss. Lai bambusu padarītu nepievilcīgu grauzējiem un insektiem, Hardijas komanda izmanto dabisku vielu - boru.

Foto: instagram.com/ibukubali

Eksperti skaidro, ka piemēroti atlasīts bambuss izturības ziņā var sacensties pat ar betonu. Bambuss arī ir viens no visātrāk augošajiem kokiem pasaulē. Tā trūkumu vidū ir neizturība pret mitrumu un tas, ka šo materiālu iecienījuši dažādi insekti un grauzēji, tomēr šīs lietas var novērst ar pareizu apstrādi.

Foto: instagram.com/ibukubali

Hardijas komandas radītās ēkas pārsteidz ar izdomu un arhitektoniskajiem risinājumiem un nereti tiek dēvētas par īstiem sapņu namiņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu