Krievijas kinorežisoram piešķirta Ukrainas pilsonība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas kinorežisoram Kristianam Žeregi, kurš cīnās Ukrainas pusē brīvprātīgo bataljona «Kijevas Krievzeme» sastāvā, ir piešķirta Ukrainas pilsonība, trešdien vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Žeregi, kurš ir radošās kino apvienības «BABYLON'13» dalībnieks, Ukrainas pilsonība tika piešķirta ar prezidenta Petro Porošenko rīkojumu.

Žeregi līdz šim bija Krievijas pilsonis. Par Ukrainas pilsonības iegūšanu viņš pavēstīja savā «Facebook» lapā: «Tagad varu drosmīgi teikt: Djakuju tobi, Bože, ščo ja ņe moskaļ! (Paldies tev, Dievs, ka neesmu moskalis!)»

Pirms tam, vēršoties pie Porošenko ar lūgumu piešķirt Ukrainas pilsonību, Žeregi rakstīja: «Godājamais prezidenta kungs, es lūdzu Ukrainas pilsonību. Negribu nomirt, aizstāvot šo zemi ar Krievijas pasi kabatā.»

Sadarbībā ar apvienību «BABYLON'13» Žeregi ir uzņēmis apmēram 20 īsmetrāžas filmas par notikumiem Kijevas Neatkarības laukumā (Maidanā) un Krimā. Pēc tam, kad Žeregi 2014.gada jūnijā aizgāja karot kā brīvprātīgais, viņš uzņēma filmu ciklu «Zemes mala: Pretterorisma operācijas zona».

Kādā intervijā atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš vēlas iegūt Ukrainas pilsonību tikai tagad, lai gan dzīvo Ukrainā jau četrus gadus, Žeregi sacīja: «Teiksim tā: es izvēlējos sev jaunas mājas, bet tagad šajās mājās ir ienācis ienaidnieks. Un es gribu aizstāvēt Ukrainu kā tās dzimtais dēls, nevis iebraucis svešzemnieks.»

Žeregi ir dzimis 1990.gada 19.februārī Maskavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu