«Gandrīz pilnīga pārliecība», ka atrastas pazudušā Malaizijas reisa atlūzas

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizija ir teju pilnīgi pārliecināta, ka Indijas okeāna Reinjonas salā trešdien atrastās atlūzas ir no pērn pazudušās lidsabiedrības «Malaysia Airlines» reisa Kualalumpura-Pekina lidmašīnas «Boeing 777», ceturtdien paziņoja Malaizijas transporta ministra vietnieks Abdulazizs Kapravi.

«Tas ir gandrīz vai neapšaubāmi, ka tas ir lidmašīnas «Boeing 777» flaperons. Mūsu vecākais izmeklētājs man šeit to pateica,» sacīja amatpersona.

Malaizijas komanda jau devusies uz Reinjonas salu, kas atrodas 600 kilometrus uz austrumiem no Madagaskaras, viņš piebilda.

Pilnīga pārliecība par to, vai atrastās atlūzas tiešām ir no reisa MH370 lidmašīnas, tiks gūta divu dienu laikā.

Kā pastāstīja Austrālijas premjerministra vietnieks Vorens Trass, uz atlūzām ir redzams numurs, un tas lietas apstākļu noskaidrošanu varētu paātrināt.

Cilvēks, kurš ir pazīstams ar notikumu gaitu, iepriekš ziņu aģentūrai «Reuters» apliecināja, ka atlūzas pavisam noteikti ir no lidmašīnas «Boeing 777».

Detaļām parasti ir zīmes un numuri, līdz ar to ir iespējams noteikt, konkrēti kuram lidaparātam tās bijušas, viņš sacīja.

Tīši izslēgti raidītāji

Izmeklētāji iepriekš norādīja, ka reisa MH370 lidmašīnas retranslatorus kāds tīši izslēdzis un tad lidmašīna novirzīta tūkstošiem jūdžu attālumā no tās plānotā maršruta. Vairums pasažieru bija ķīnieši.

Pekina apliecinājusi, ka tā vērīgi seko notikumu attīstībai.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda pērn 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Līdz šim, neraugoties uz intensīvo meklēšanu, nedz okeāna dzīlēs, nedz virs ūdens nebija izdevies atrast nekādas pazudušās lidmašīnas pēdas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu