Grieķijas policija notvērusi patvēruma meklētāju dokumentu viltotājus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas policija likvidējusi bandu, kas nodarbojās ar patvēruma meklētāju dokumentu viltošanu, un arestējusi 12 bandas locekļus, trešdien paziņojuši likumsargi.

Bandas locekļi - deviņi pakistānieši, ēģiptietis, irākietis un sīrietis - tika arestēti trīs dzīvokļos Atēnu centrā, kur policija atklāja «veselas laboratorijas viltotu dokumentu ražošanai».

Eiropas Savienībā (ES) šogad iekļuvuši aptuveni 630 000 nelegālo imigrantu, no kuriem vairāk nekā puse vispirms ieradušies Grieķijā.

Policijas paziņojumā teikts, ka likvidētā banda bijusi viena no nozīmīgākajām cilvēku kontrabandas organizācijām, kas palīdzējusi nelegālajiem imigrantiem iekļūt Grieķijā un no turienes doties tālāk uz Centrāleiropas valstīm.

Imigranti maksāja bandai līdz 3000 eiro un Grieķiju parasti pameta nelegāli caur lidostām vai piepūšamās laivās no rietumu piekrastes, atklāja policija, piebilstot, ka turpinās pārējo līdzdalībnieku meklēšana.

Daļa tīkla darbojās Kosas salā, kas atrodas netālu no Turcijas piekrastes, ko kurienes tūkstošiem cilvēku ik dienas mēģina šķērsot jūru.

Pēc nokļūšanas salā kontrabandisti apgādāja viņus ar viltotiem dokumentiem, lai viņi varētu nokļūt Atēnās un tālāk doties uz citām valstīm.

Bandas locekļi Kosas salā sadarbojās ar cilvēkiem Turcijā, kas palīdzēja imigrantiem nokļūt Kosā.

Ierodoties Grieķijā, imigranti bieži vien tiek ieslodzīti dzīvokļos, lai neļautu viņiem sadarboties ar citām kontrabandistu bandām, norādīja policija.

Atēnās pirmdien tika arestēts kāds afgānis, kurš dzīvoklī turēja 34 imigrantus, tostarp 12 bērnus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu