Gruzija vēlas kalpot par tiltu starp ES un Austrumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Gruzija var būt līdere vairākās jomās un rādīt ceļu, kā arī piedāvāt unikālu tiltu starp Eiropas Savienību (ES) un Austrumiem, intervijā apliecināja Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Usupašvili.

Viņš norādīja, ka ļoti viegli esot saprast, ka Gruzija ir vienīgais koridors, kurš brīvs no Krievijas klātbūtnes un tās militārās klātbūtnes, jo uz ziemeļiem no Tbilisi līdz Ziemeļpolam ir Krievijas kontrole. «Ja raugāmies uz dienvidiem un mūsu lielo kaimiņu Armēniju, ar kuru mums ir vislabākās iespējamās attiecības, tur Krievija uztur savas militārās bāzes,» viņš sacīja.

«Un, ja raugāmies tālāk uz dienvidiem, tur jau ir Sīrija, tā dēvētā Islāma valsts un viss pārējais murgs. Līdz ar to, ja Japāna, Ķīna, Irāna vēlas piekļūt Eiropai un ES tirgum, izmantojot dzelzceļu, brīvu no Krievijas politiskās ietekmes, Gruzija ir laba izvēle,» sacīja Usupašvili.

Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs arī norādīja, ka valsts ar atplestām rokām sveic pieaugošo Ķīnas interesi, ar kuru pastāv intensīvi kontakti un sadarbība. «Kad runa ir par ekonomiku un mieru, Gruzija pasaulei var būt diezgan noderīga,» sprieda Usupašvili.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu