Izraēlas kara aviācija veic uzlidojumus Gazas joslai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas gaisa spēki ceturtdien veikuši uzlidojumus Gazas joslai, šādi reaģējot uz raķetes izšaušanu no Gazas joslas uz Izraēlas teritoriju, pavēstīja Izraēlas armija un palestīniešu avoti.

Raķete, kas trāpījusi Izraēlas dienvidos klajā laukā, nekādus postījumus nav nodarījusi, arī neviens cilvēks nav cietis.

Atbildot uz šo uzbrukumu, Izraēlas gaisa spēki «Gazas joslas dienvidos devuši triecienu diviem kustības «Hamas» objektiem», teikts armijas paziņojumā.

Kopš 2016.gada sākuma no Gazas joslas uz Izraēlu raidīti deviņi šāviņi, liecina armijas dati.

Armija uzskata, «ka «Hamas» ir atbildīga par visiem uzbrukumiem, kas tiek veikti no Gazas joslas».

Izraēlas uzbrukumi bijuši vērsti pret «Hamas» militārajiem objektiem Nuseiratā un Rafahā, apliecināja palestīniešu drošības struktūru amatpersonas.

Šomēnes no jauna tika pieredzēta Izraēlas un Gazas joslas konflikta eskalācija - ar jaunu sparu atsākušies uzbrukumi pāri robežai ilga četras dienas. Tā bija nopietnākā bruņotā konfrontācija kopš 2014.gada Gazas joslas kara, kurā dzīvību zaudēja 2251 palestīnietis un 73 izraēlieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu