ASV koalīcija Sīrijā veikusi 150 uzlidojumus «Islāma valstij»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV vadītā koalīcija, sniedzot atbalstu kurdu un arābu alianses ofensīvai pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», grupējuma galvaspilsētas Rakas apvidū, Sīrijas ziemeļos, veikusi vismaz 150 uzlidojumus džihādistu pozīcijām, piektdien paziņoja Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Sīrijas Demokrātisko spēku (SDS) alianses uzbrukumu Rakai atbalsta kā koalīcijas gaisa spēki, tā arī ASV specoperāciju vienības.

Kopš operācijas sākuma otrdien veikti 150 uzlidojumi ap Tal Abjadas un Ain Isas pilsētām, norāda SOHR.

«Notikusi nopietna uzlidojumu intensifikācija, bet visintensīvākie tie bija operācijas pirmajā dienā,» sacīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans.

Viņš arī paskaidroja, ka ar «uzlidojumu» viņš saprot raķetes trāpījumu mērķī.

Arī koalīcija apstiprinājusi, ka tā Ain Isas un Rakas rajonā veikusi uzlidojumus, bet, tā kā koalīcija «uzlidojumus» definē citādi, datus ir grūti salīdzināt.

Kaujās Rakas provinces lauku apvidos kopš otrdienas dzīvību zaudējis 31 «Islāma valsts» džihādists, apliecināja SOHR.

«Pavisam noteikti kritušie ir arī SDS rindās, bet viņi nekādus datus nav publiskojuši,» sacīja Abderrahmans.

«Ciematos, kur notiek kaujas, tikpat kā nav civilistu, tāpēc nav datu par bojāgājušajiem civilistiem,» viņš piebilda.

««Islāma valsts» neļauj civilistiem pamest Raku,» sacīja Abderrahmans. Pilsētā joprojām dzīvo ap 300 000 cilvēku.

«»«Islāma valsts» neizdod caurlaides pilsētas pamešanai. Cilvēkiem, kas ir slimi un kuriem ir jāsaņem aprūpe citur, tas kļuvis vēl sarežģītāk,» sacīja Abderrahmans.

Kā pastāstīja aktīvistu organizācijas «Raqqa Is Being Slaughtered Silently» («Raka klusumā tiek slaktēta») dibinātājs Abu Muhameds, iedzīvotāji par izkļūšanu no Rakas cilvēku kontrabandistiem maksā 400 dolārus.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu