Saistībā ar spiegošanas skandālu veikta kratīšana Vācijas EP deputāta birojā (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Izmeklētāji otrdien, 7. maijā, pārmeklējuši vācu Eiropas Parlamenta (AP) deputāta Maksimiliana Krā biroju Briselē saistībā ar aizdomām, ka viņa palīgs spiegojis Ķīnas labā.

Krā palīgs, kurš tika aizturēts aprīlī un identificēts kā Dzjans G., tiek turēts aizdomās par Ķīnas opozīcijas pārstāvju izspiegošanu Vācijā un par informācijas par EP nodošanu Ķīnas izlūkdienestam.

Eiropas Savienības darbinieku sarakstā ir minēts Dzjans Guo, kurš ir Krā akreditētais asistents. Krā ir Vācijas labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) galvenais kandidāts jūnijā gaidāmajās EP vēlēšanās.

Guo ir Vācijas pilsonis, kurš kopš 2019.gada strādāja par Krā palīgu Briselē. Viņš tika atstādināts no amata, nākot klajā apsūdzībām spiegošanā.

Krā platformā "X" apstiprināja, ka Guo birojā veikta kratīšana, norādot, ka pēc aizturēšanas tas bija sagaidāms un nav nekāds pārsteigums. "Pārsteidzoši ir tikai tas, ka viņiem bija nepieciešams tik ilgs laiks, lai to izdarītu," viņš piebilda.

Krā iepriekš "X" pavēstīja, ka prokurori viņa advokātam apstiprinājuši, ka viņš "nav aizdomās turētais izmeklēšanā".

Apsūdzības saistībā ar spiegošanu Ķīnas labā ir viens no skandāliem, kas pēdējos mēnešos skāruši AfD. To vidū ir arī aizdomas un apsūdzības par AfD biedru saistību ar Krieviju.

Vācijas prokuratūra aprīlī paziņoja, ka sākusi sākotnējo izmeklēšanu pret Krā saistībā ar ziņām, ka viņš saņēmis aizdomīgus maksājumus no Krievijas un Ķīnas. Neskatoties uz skandālu, 47 gadus vecais politiķis ir apsolījis arī turpmāk būt AfD galvenais kandidāts uz Eiropas Parlamenta deputāta mandātu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu