Krievija arestējusi trīs Eiropas banku aktīvus (6)

TVNET
Foto: Reuters/ScanPix

Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala arbitrāžas tiesa ir arestējusi trīs Eiropas banku Krievijas aktīvus par gandrīz 800 miljoniem eiro. Par to, atsaucoties uz tiesas dokumentiem, ziņo “Financial Times”. Laikraksts norāda, ka arestēti vairāk nekā 238 miljoni eiro “Deutsche Bank”, 94 miljoni eiro “Commerzbank” un vairāk nekā 462 miljoni eiro “UniCredit Bank”.

Prasības pret bankām pagājušā gada augustā iesniedza “Gazprom” un “RusGazDobycha” meitasuzņēmums “Ruskhimalyans”. 2021. gadā “RusChimAllianz” pasūtīja Vācijas uzņēmumam “Linde” projektēt un būvēt gāzes pārstrādes rūpnīcu Ļeņingradas apgabalā. “Deutsche Bank”, “Commerzbank”, “UniCredit” un vēl divas bankas darījumā darbojās kā galvotāji.

“RusChimAllianz” pārskaitīja avansa maksājumu “Linde”, bet 2022. gadā, Krievijas iebrukuma Ukrainā un tam sekojošo sankciju laikā, Vācijas uzņēmums pārtrauca darbu.

Arī bankas nevarēja izpildīt savas garantijas saistības, jo Krievijai tika noteikti ierobežojumi. “RusChimAllianz” pēc tam vērsās tiesā pret tām.

2022. gada beigās tiesa apmierināja “RusChimAllianz” prasību un arestēja “Linde” Krievijas aktīvus 35 miljardu rubļu apmērā. Šā gada februārī tiesa par labu “Gazprom” meitasuzņēmumam piedzina no Vācijas uzņēmuma 143 miljardus rubļu. Martā “RusChimAllianz” iesniedza jaunu prasību pret “Linde” par 105,5 miljardiem rubļu.

Svarīgākais
Uz augšu