Ukraina atmasko Krievijas aģentu grupu, kas gatavoja Zelenska slepkavību (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas Drošības dienests atmaskojis Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu grupu, kas plānoja atentātus pret Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un citām augstām Ukrainas amatpersonām, teikts Ukrainas Drošības dienesta paziņojumā.

Ukrainas Drošības dienests aizturējis divus Ukrainas Valsts apsardzes pārvaldes pulkvežus. Šis dienests nodarbojas ar Ukrainas augstāko amatpersonu apsargāšanu.

Saskaņā ar Ukrainas Drošības dienesta rīcībā esošo informāciju, FSB izstrādāja Zelenska nogalināšanas plānu. Krievijas aģentu grupa plānoja atentātus arī pret Ukrainas Drošības dienesta vadītāju Vasiliju Maļuku, Ukrainas Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītāju Kirilo Budanovu un citām Ukrainas amatpersonām.

Viens no Krievijas aģentu tīkla uzdevumiem bija meklēt iespējamos slepkavības izpildītājus starp militārpersonām, kas pietuvinātas prezidenta apsardzei.

Aģentiem bija arī jāseko Ukrainas amatpersonu pārvietošanās maršrutiem un jāsniedz Krievijas specdienestiem detalizēta informācija.

Ukraina uzskata, ka šo aģentu tīklu tiešā veidā no Maskavas koordinēja FSB.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu