Foto: Tunisijas tūrisma nedienas pēc asiņainajiem teroraktiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gadu pēc tam, kad pludmales kūrortā cits pēc cita tika nošauti 39 cilvēki, lielākoties tūristi no Lielbritānijas, Tunisijas tūrisma nozare joprojām cīnās ar terorakta sekām.

Viesnīca «Imperial Marhaba» pēc uzbrukuma joprojām ir slēgta, un aizvērties bijušas spiestas arī daudzas citas viesnīcas. Lielbritānijas tūristi, kas bija vieni no galvenajiem tūrisma dzinējspēkiem Tunisijā, tagad uz šo valsti doties vairās. Sarucis tūristu skaits arī no citām Eiropas valstīm.

Amatpersonas aplēsušas, ka tūrisma nozare veido 8% no Tunisijas iekšzemes kopprodukta (IKP), nodrošina tūkstošiem darbavietu un ir galvenais ārvalstu valūtas ieplūšanas avots.

Ņemot vērā tūrisma nozares nedienas, šomēnes līdz vēsturiski zemam rekordam nokritusies arī Tunisijas nacionālās valūtas dināra vērtība pret dolāru un eiro. Ienākumi tūrisma nozarē pagājušajā gadā kritās pat par 35%.

Viesnīcā «Imperial Marhaba», kur notika slaktiņš, sienas joprojām «rotā» ložu caurumi. Bet viesnīcai tuvējā pludmalē, kur iepriekš atpūtās tūristu simti, «Reuters» fotogrāfu viesošanās laikā atradās vien trīs tūristi.

Viesnīca cer, ka varētu atsākt savu darbību nākamajā gadā. Tāpat tiekot domāts par viesnīcas nosaukuma maiņu, cerot, ka tas mazinās tūristu sliktās asociācijas ar šo vietu.

Tūristus uz Tunisiju pagājušajā gadā pārstāja vest vairāku valstu tūroperatori. Kopumā Tunisijā pērn ieradās 5,5 miljoni tūristu - kas ir vairāku gadu desmitu zemākais rādītājs.

Tunisijā cietis ne vien viesnīcu, bet arī citu uzņēmēju bizness. Mazo veikaliņu saimnieki nonākuši uz bankrota sliekšņa. «Mūsu bizness ir teju miris. Man nācās pārdot divus no četriem zirgiem, jo es nenopelnu pietiekami, lai barotu šos dzīvniekus un savu ģimeni,» stāsta Mohameds, kura nodarbošanās ir tūristu vadāšana zirgu pajūgos.

Jūnija beigās kūrortā, kur notika slaktiņš un kopumā ir 90 viesnīcas ar 40 000 vietu, atpūtās tikai 9000 tūristi. Interesanti, ka aptuveni puse no šiem atpūtniekiem ir no Krievijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu