Junkers: Solidaritātei bēgļu krīzes risināšanā jābūt brīvprātīgai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Solidaritātei bēgļu krīzes risināšanā jābūt brīvprātīgai, un tā nevar tikt uzspiesta, šodien runā Eiropas Parlamentā par stāvokli Eiropas Savienībā (ES) sacīja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers.

Junkers uzsvēra, ka solidaritātei bēgļu krīzes risināšanā ir «jānāk no sirds».

EK prezidents mudināja Slovākijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē strādāt gan ar tiem, kas ir atturīgi bēgļu integrēšanā, gan tiem, kas uzskata, ka ES ir jāuzņemas sava daļa atbildības šajā jautājumā.

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča padomnieks Mārtiņš Drēģeris TVNET norādīja, ka šodienas Junkera kunga paustais apstiprina jau pirms gada pausto Latvijas pozīciju, kas nav mainījusies: Latvija bēgļu jautājumā atbalsta brīvprātības principu un ir pret obligātajām bēgļu kvotām.

Vienlaikus Junkers uzsvēra nepieciešamību aizsargāt ES robežas, strikti raugoties, kas tās vēlas šķērsot, tostarp reģistrējot robežas šķērsotājus.

EK prezidenta runas noslēgumā liela daļa no klātesošajiem EP deputātiem stāvot aplaudēja.

Kā ziņots, runa par stāvokli ES tradicionāli sāk dialogu ar ES un Padomi, kā paredzēts Lisabonas līgumā, lai sagatavotu EK darba programmu 2017.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu