Vecāki ar nazi iegriež bērnam galvā: musulmaņu reliģiskā ceremonija Muhameda mazdēla piemiņai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Bērnu raudas, kamēr vecāki viņiem ar virtuves nazi galvā izdara iegriezumu, paššaustīšanās un asinīm pielietas ielas - tās ir tikai dažas no ainām musulmaņu reliģisko svētku laikā, kurā tiek pieminēta pravieša Muhameda mazdēla nāves gadadiena, raksta «Daily Mail».

Ashuras ceremonijas dienā, kas daudzās islāmticīgajās valstīs ir brīvdiena, musulmaņi piemin pravieša Muhameda mazdēla nāvi pirms 1300 gadiem, kad viņš kritis no karavīru rokas kaujā pie Karbalas.

Ceremonijas dalībnieku mērķis ir izliet savas asinis reliģiskā tēla piemiņai. Cilvēki reliģiskā gājiena laikā nodarbojas ar paššaustīšanos un sevi ievaino ar dažādiem asiem priekšmetiem. Ceremonijas laikā netiek saudzēti arī bērni.

Musulmaņi tic, ka ceremonijas laikā simboliski ar izlietajām asinīm tiek aizskaloti arī viņu grēki.

Šādi rituāli notiek Libānā, Bangladešā, Irākā, Pakistānā, Mjanmā un pat Atēnās.

Foto: EPA/LETA

Daudzi kritiķi konkrēto tradīciju tomēr uzskata par barbarisku, un aicinājuši asinis nevis izliet, bet, piemēram, ziedot slimnīcām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu