Krievija noraida iespējamo pamiera pagarināšanu Alepo

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija paziņojusi, ka nepagarinās pamieru Sīrijas pilsoņkara plosītajā pilsētā Alepo.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Ribakovs pirmdien aģentūrai «Interfax» paziņoja, ka trīs dienu ilgais pamiers Alepo pagājušajā nedēļā beidzies ar neveiksmi.

Viņš tajā vainoja Savienotās Valstis un to sabiedrotos, paziņojot, ka viņi ir pārāk aizņemti, kritizējot Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, un neizdara pietiekamu spiedienu uz kaujiniekiem.

Maskava vairākkārt pārmetusi ASV vadītajai koalīcijai teroristu atbalstīšanu un uzstājusi, ka Vašingtonai ir jānošķir mērenie kaujinieki no ekstrēmistu grupējumiem.

Ribakovs arī pauda šaubas, ka pirms ASV prezidenta vēlēšanām tiks panākts kāds diplomātisks izrāviens.

«Līdz ASV vēlēšanām praktiski vairs nav laika. Ja būsim godīgi, es neredzu piemērotus apstākļus, lai sarīkotu ministru līmeņa tikšanos,» sacīja Ribakovs, piebilstot, ka līdzīga tikšanās Lozannā 15.oktobrī beidzās bez rezultātiem.

Krievija pagājušajā nedēļā piekrita uz neilgu laiku ievērot pamieru, pakļaujoties augošajam starptautiskās sabiedrības spiedienam pārtraukt Alepo bombardēšanu.

Maskava paziņoja, ka pamiers ir labas gribas izrādīšana, lai ļautu evakuēt civiliedzīvotājus.

Kopš Sīrijas armija sāka ofensīvu nemiernieku padzīšanai no Alepo austrumu rajoniem, kurus tie ieņēmuši kopš 2012.gada, karadarbībā ir nogalināti ap 500 cilvēku, kā arī ievainoti vairāk nekā 2000 civiliedzīvotāju.

ANO bija cerējusi izmantot pamieru, lai evakuētu nopietni ievainotos un varbūt piegādātu palīdzību, bet ANO amatpersona sestdien paziņoja, ka nebija saņemtas nepieciešamās drošības garantijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu