Tramps sola ziņojumu par kiberuzbrukumiem 90 dienu laikā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps piektdien solīja, ka viņa cilvēki 90 dienu laikā nāks klajā ar visaptverošu ziņojumu par kiberuzbrukumiem.

Šādu solījumu Tramps izteicis trīs tvītu grupā, komentējot nule izskanējušos apgalvojumus, ka Krievijas rīcībā esot kompromitējoša informācija, ar kuru tā varētu jauno ASV prezidentu šantažēt.

«Šaubīgu politisko darboņu - kā demokrātu, tā republikāņu - safabricēti fakti, viltus ziņas! Krievija apgalvo, ka nekā nav. Iespējams, to izplatījuši izlūkdienesti, pat zinot, ka pierādījumu nav un nekad nebūs,» tviterī norādīja politiķis.

Tiesa gan, šonedēļ medijos nopludinātājā Trampa dosjē, kur minēta Krievijas rīcībā it kā esošā kompromitējošā informācija, runa nav par datorsistēmu uzlaušanu.

Dosjē, kā vēsta mediji, esot nopludinājis kāds britu spiegs, kuram esot bijusi piekļuve plašākam ziņojumam par Krievijas kiberuzbrukumiem 2015. un 2016. gadā, kas īstenoti, lai ietekmētu pēdējās ASV prezidenta vēlēšanas.

Dosjē ar neapstiprinātu informāciju, kas Krievijai ir par Trampu, esot šā ziņojuma pielikums.

«Maniem cilvēkiem būs visaptverošs ziņojums par uzlaušanu 90 dienu laikā,» solīja Tramps, konkrēti nenorādot, kas tieši veiks šo darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu