Vismaz 20 cilvēki gājuši bojā sprādzienā Somālijas galvaspilsētā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vismaz 20 cilvēki svētdien gājuši bojā un vairāk nekā 50 ievainoti mīnētas automašīnas sprādzienā Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo, paziņojušas amatpersonas un aculiecinieki.

Mašīna eksplodējusi līdzās tirgum, vairākiem tējas veikaliņiem un ēstuvēm, kur tai mirklī atradās daudz sīktirgotāju un pircēju, - vietā, kur nav nedz valdības iestāžu, nedz militāru objektu vai citu tipisku terora uzbrukumu mērķu, tādēļ tiek pieļauts, ka sprādziens noticis pirms paredzētā laika. Tuvumā atradušies arī vairāki drošības spēku karavīri, bet lielākā daļa upuru ir civiliedzīvotāji, tostarp sievietes un bērni.

Šis sprādziens ir nopietnākais terora uzbrukums galvaspilsētā, kopš aizvadītajā nedēļā Somālijas prezidenta amatā tika ievēlēts bijušais premjers Mohameds Abdullahi Farmadžo. Tiesa, viņa inaugurācijas laikā Mogadīšo netālu no prezidenta pils sprāga vairāki mīnmetēju šāviņi, prasot divu bērnu dzīvību. Atbildību par notikušo uzņēmās radikālais islāmistu grupējums «Shabaab».

Farmadžo pēc ievēlēšanas uzsvēra, ka cīnīsies pret grupējumu «Shabaab» un korupciju, bet piebilda, ka viņam vajadzīgs laiks un sabiedrības atbalsts.

Par svētdien notikušo sprādzienu atbildību neviens nav uzņēmies, bet «Shabaab» dažas stundas pirms tam paziņoja, ka turpinās cīņu pret Farmadžo valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu