Tramps aizstāv savus nepamatotos apgalvojumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAUL LOEB / AFP

ASV prezidents Donalds Tramps jaunā intervijā aizstāvējis savus nepamatotos apgalvojumus par noklausīšanos un krāpšanos vēlēšanās, norādot, ka viņš «paredzējis daudzas lietas».

Intervijā žurnālam «Time», atbildot uz jautājumu par saviem apgalvojumiem - par «notikumiem» Zviedrijā, «Breksitu», NATO valstu milzīgajiem parādiem - Tramps pavēstīja, ka paredzējis daudzas lietas, kas vēlāk izrādījušās patiesība.

«Es esmu paredzējis daudzas lietas, dažas lietas jums atklājas vēlāk,» viņš sacīja. «Zviedrija. Es izsaku paziņojumu, visi jūk prātā. Nākamajā dienā ir milzīgi nemieri un nāve un problēmas.»

Tramps februārī krietni samulsināja Zviedrijas sabiedrību, publiskā uzrunā liekot noprast, ka šai valstī iepriekšējā naktī varētu būt noticis kāds nopietns teroristiska rakstura incidents. Divas dienas vēlāk izcēlās nekārtībās pārsvarā imigrantu apdzīvotajā Stokholmas rietumu rajonā Rinkebī, kur tika aizdedzinātās vairākas automašīnas un izlaupīti veikali. Tomēr tajās neviens neguva nopietnus ievainojumus, ne arī zaudēja dzīvību.

Tramps arī pavēstīja, ka viņa izteikumi par NATO un Lielbritānijas balsojumu izstāties no Eiropas Savienības bijuši pravietiski.

«NATO ir novecojusi, jo tā neaptver terorismu. To viņi izlaboja, un es pateicu, ka sabiedrotajiem ir jāmaksā. Neviens nezināja, ka viņi nemaksā. Es zināju. Es to sapratu,» sacīja Tramps. «Par «Breksitu» man bija absolūta taisnība.»

Atbildot uz tālākiem jautājumiem par viņa nepamatotajiem apgalvojumiem, ka vēlēšanās nelegāli nobalsojuši trīs miljoni cilvēki, vai ka Baraks Obama noklausījies viņa telefonus, Tramps uzstāja, ka ticamība viņam nav iedragāta.

«Manuprāt, man nemaz tik slikti neiet, jo es esmu prezidents, bet jūs neesat. Lūk,» sacīja Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu