Apšaudē Parīzē nogalināts policists

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parīzē kāda persona ceturtdienas vakarā atklājusi uguni uz policistiem, vienu no viņiem nogalinot un divus ievainojot, paziņoja policija un Iekšlietu ministrija. Incidentā nogalināts viens no uzbrucējiem, bet tiek izmeklēts, vai viņam bija līdzzinātāji.

(papildināts viss teksts.)

Apšaude notikusi uz viena no pasaules prestižākajiem bulvāriem - Elizejas laukos. Laikraksts «Le Monde» vēsta, ka atbildību par notikušo uzņēmusies džihādistu organizācija «Islāma valsts».

Francijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis stāstīja, ka neilgi pēc plkst.21 pēc vietējā laika netālu no policijas transportlīdzekļa uz ielas apstājās kāda automašīna. «No mašīna nekavējoties izkāpa vīrietis un atklāja uguni uz policijas transportu, nāvējoši ievienojot vienu policistu,» teica ministrijas pārstāvis.

Prokuratūrā norādīja, ka šāvēja identitāte ir noskaidrota, bet vēl tiek izmeklēts, vai viņam bija līdzdalībnieki. Meklēšanā esot izziņots kāds vīrietis, kurš Parīzē ieradies vilcienā no Beļģijas. Nav skaidrs, vai šī persona ir šāvējs vai kāds cits, kurš ir saistīts ar incidentu.

Likumsargi arī pārmeklēja mirušā uzbrucēja dzīvokli Parīzē. Avoti policijā zināja teikt, ka šis vīrietis drošības dienestiem bija zināms. Francijas televīzija vēstīja, ka viņš ir 39 gadus vecs Francijas pilsonis, kuram ir noziedzīga pagātne.

Neilgi pirms uzbrukuma iela esot bijusi pilna ar parīziešiem un tūristiem, bet policija cilvēkus ātri evakuējusi. «Le Monde» gan ziņo, ka uzbrukumā skarta arī kāda kājāmgājēja.

«Es iznācu no veikala «Sephora» un gāju pa ietvi. Uz tās bija apstājies «Audi 80«. No automašīnas izkāpa vīrietis, kurš ar «kalašņikovu» atklāja uguni uz policistiem,» «Reuters» stāstīja aculiecinieks. «Policists nokrita.

Es dzirdēju sešus šāvienus,

es biju nobijies. Man ir divus gadus veca meitiņa, un es domāju, ka miršu... Viņš šāva tieši uz policistu.»

Francijas prezidents Fransuā Olands uzrunā sabiedrībai norādīja, ka apšaude bijusi saistīta ar terorismu, vēsta laikraksts «Le Monde». Savā uzrunā viņš izteica līdzjūtību nogalinātā policista tuviniekiem, kā arī pavēstīja, ka piektdien paredzēta drošības un aizsardzības padomes sanāksme saistībā ar notikušo.

Laikraksts «Le Monde» vēsta, ka Francijas prezidenta amata kandidāti Fransuā Fijons un Marina Lepēna piektdien atcēluši savus vēlēšanu kampaņas pasākumus. Savukārt Olands atcēlis savu piektdienas braucienu uz Bretaņu. Fijons arī rosinājis apturēt priekšvēlēšanu kampaņas saistībā ar notikušo uzbrukumu.

Francijas iedzīvotāji dzīvo ārkārtas situācijā kopš 2015.gada, un islāma ekstrēmistu uzbrukumos divu gadu laikā nogalināt vairāk nekā 230 cilvēki.

Šonedēļ arī apcietināti divi vīrieši Marseļā, kuri, pēc policijas teiktā, plānoja uzbrukumu neilgi pirms prezidenta vēlēšanām, kas nedēļas beigās gaidāmas Francijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu