Tramps: Opioīdu krīze kļuvusi par nacionāla mēroga ārkārtas situāciju (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV opioīdu krīze kļuvusi par nacionāla mēroga ārkārtas situāciju, ceturtdien atzina prezidents Donalds Tramps, vienlaikus solot aktivizēt soļus cīņā ar šo epidēmiju.

«Opioīdu krīze ir ārkārtas situācija,» Tramps sacīja žurnālistiem savā Ņūdžersijas golfa klubā, kur viņš pavada divu nedēļu darba atvaļinājumu. «Tā ir nacionāla ārkārtas situācija.»

«Mēs šai opioīdu krīzei veltīsim daudz laika, daudz pūliņu un daudz naudas,» sacīja prezidents. «Tā ir nopietna problēma, tāda, kādas mums nekad nav bijis.»

Recepšu pretsāpju līdzekļi un heroīns 2016.gadā ASV bijuši iemeslu vidū 60 000 pārdozēšanas izraisītu nāves gadījumu. Tas ir par 19% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina laikraksta «New York Times» aplēses.

Diviem līdz trim miljoniem cilvēku izveidojusies atkarība no recepšu pretsāpju līdzekļiem vai heroīna, liecina Amerikas Narkoloģijas biedrības dati.

Katru dienu ASV opioīdu pārdozēšanas rezultātā dzīvību zaudē 90 cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu