Dramatiski notikumi Tallinas centrā: policija atklāj uguni uz bruņotu vīrieti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas policijai otrdien Tallinas centrā nācies atklāt uguni uz vīrieti, kas saskaņā ar aculiecinieku teikto vicinājis nažus un nav paklausījis policijas aicinājumam tos nomest. Vīrietis no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā miris.

Kā paziņojis Igaunijas Policijas un robežapsardzes dienesta preses pārstāvis, plkst. 11.10 saņemts ziņojums, ka pa Harju ielu Brīvības laukuma virzienā dodas vīrietis, kas vicinās ar nažiem. Ierodoties notikuma vietā, policisti aicinājuši viņu nomest nažus un apstāties, taču vīrietis nav paklausījis. Viens no policistiem vispirms raidījis trīs brīdinājuma šāvienus gaisā, bet, kad vīrietis meties policistu virzienā, izšāvis uz viņu un nopietni viņu ievainojis. Lode trāpīja vīrietim krūtīs. Vīrietis nogādāts slimnīcā, kur ap pusdienlaiku miris.

Ne policisti, ne apkārtējie cilvēki nav cietuši. Policija izmeklē notikušā apstākļus un informēs par tiem sabiedrību.

Kā, atsaucoties uz notikuma aculieciniekiem, vēsta «Postimees», vīrietis gājis basām kājām, ap kaklu apmetis virvi, bet uz pieres viņam bijis uzkrāsots vārds «Loll» (igauniski - muļķis).

Vīrietis bija 33 gadus vecs Igaunijas pilsonis, kurš iepriekš nebija sodīts.

Tallinas policijas pārstāvis Kristians Jāni sacīja, ka policists, kurš sašāva vīrieti, šajā situācijā esot rīkojies pareizi, raksta «Postimees».

Tallinas prokuratūra ierosinājusi kriminālizmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai vīrietim bija līdzzinātāji. Tāpat arī tiks pētīts, vai viņa motīvs bija saistīts ar psiholoģiskām problēmām.

Igaunijas iekšlietu ministrs Andress Anvelts paziņoja, ka incidents esot bijis atsevišķs gadījums un neesot bijis saistīts ar ekstrēmismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu