Austrālijas Senātā sākas debates par viendzimuma laulību legalizāciju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrālijas Senāts ceturtdien sācis debates par likumu, kas valstī ļautu ieviest viendzimuma laulības. Kā liecina trešdien izplatītie rezultāti, Austrālijas pilsoņi balsojumā pauduši pārliecinošu atbalstu homoseksuāļu laulību legalizācijai.

Valdošās Liberālās partijas senators Dīns Smits, kurš arī pats ir gejs, trešdien parlamentā iesniedza likumprojektu par viendzimuma laulībām.

Uzsākot debates, Smits ceturtdien sacīja, ka balsojuma rezultāts ir «tādas valsts parādīšanās, pēc kādas mēs visi tiecamies, valsts, kas ir taisnprātīga, dāsna un pieņemoša».

«Es nekad nebūtu ticējis, ka pienāks diena, kad mana valsts manas attiecības atzīs par tikpat nozīmīgām un vērtīgām kā citas. Austrālijas tauta pierādīja, ka man nebija taisnība,» viņš sacīja Senātam.

Premjerministrs Malkoms Tērnbuls paudis cerību, ka likums tiks pieņemts līdz Ziemassvētkiem.

Smita iesniegtajam likumprojektam ir visu partiju atbalsts. Tiesa gan, tajā var tikt iekļauti konservatīvo likumdevēju papildinājumi, kas ļautu, piemēram, vietējiem uzņēmējiem atteikties apkalpot homoseksuāļu kāzas.

Austrālieši pasta balsojumā atbalstījuši viendzimuma laulību legalizāciju valstī, liecina trešdien publiskotie oficiālie balsojuma rezultāti.

Uzzinot par pasta balsojuma rezultātiem, tūkstošiem cilvēku izgāja ielās lielākajās Austrālijas pilsētās, lai to nosvinētu.

Tērnbuls, kurš atbalsta viendzimuma laulību legalizāciju, sacīja, ka balsojuma rezultāts ir pārliecinošs atbalsts laulību vienlīdzībai.

«Viņi nobalsoja «jā» godīgumam, «jā» saistībām un «jā» mīlestībai,» sacīja Tērnbuls.

Austrālijas raidorganizācijas ABC otrdien publiskotie politiķu aptaujas rezultāti liecina, ka Pārstāvju palātā izmaiņas laulību likumā atbalstītu 72% aptaujāto, bet Senātā - 69%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu