Katrs divdesmitais ASV iedzīvotājs ir miljonārs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Miljonāru skaits ASV sasniedzis visu laiku augstāko līmeni - izrādās, pašlaik par tādu uzskatāmi pieci procenti amerikāņu, vēsta žurnāls «Time».

Šogad miljonāru skaits ASV pieaudzis par 1,1 miljoniem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Līdz ar to ASV pavisam ir 15 356 000 miljonāri jeb viena divdesmitā daļa no visiem iedzīvotājiem.

Par to galvenokārt jāpateicas akciju tirgus izaugsmei, ko izraisīja ekonomiskā stabilitāte un diskusija spar iespējamo nodokļu sloga samazināšanu, norāda kompānija «Credit Suisse», kas apkopoja datus. Notikusi atkopšanās no finanšu krīzes laika zemākajiem ekonomiskajiem rādītājiem.

Amerikāņi ir 43% no visiem pasaules miljonāriem. Tomēr visur pasaulē joprojām pastāv liela ekonomiskā nevienlīdzība - pat ASV, kur ir tik daudz miljonāru, pēc vidējiem iedzīvotāju turīguma rādītājiem ir 21. vietā pasaulē, kas nozīmē, ka pastāv dramatiskas atšķirības starp turīgo iedzīvotāju slāni un nabadzīgajiem amerikāņiem.

Visaugstākais vidējais rādītājs ir Šveicē, kur viena iedzīvotāja vidējā bagātība ir 229 000 ASV dolāru. Otrajā vietā ir Austrālija ar 195 400 dolāriem, bet pirmo trijnieku noslēdz Beļģija ar 161 000 dolāru. Pirmajā desmitniekā iekļuvusi arī Francija, Lielbritānija, Kanāda, Jaunzēlande, Japāna, Singapūra un Taivāna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu