Nastja Ribka sola publiskot audioierakstus saistībā ar Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV vēlēšanās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Baltkrievu «miljardieru medniece» Nastja Ribka pirmdien intervijā «The New York Times» apgalvojusi, ka viņas rīcībā esot audioieraksti vairāk nekā 16 stundu garumā, kas varētu atklāt kompromitējošu informāciju par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV vēlēšanās. Ierakstus viņa gatava atdot apmaiņā pret politisko patvērumu ASV.

21 gadu vecā Ribka, īstajā vārdā Anastasija Vašukeviča, pašlaik atrodas ieslodzījumā Bankgkokā, Taizemē. Februārī par nelicencētu «seksa treniņu» rīkošanu un vīzu pārkāpumiem tika aizturēti desmit cilvēki. To skaitā ir arī viens Latvijas pilsonis, pagājušonedēļ vēstīja «RIA Novosti».

Ribkai draud kriminālapsūdzības izvirzīšana un deportācija uz Baltkrieviju.

Ribka kļuva slavena pēc tam, kad Krievijas opozicionārs un korupcijas atmaskotājs Aleksejs Navaļnijs publicēja video par Krievijas vicepremjera Sergeja Prihodjko un oligarha Oļega Deripaskas kopīgo atpūtu uz jahtas, it kā vairāku prostitūtu pavadībā. Navaļnija izmeklēšana bija balstīta uz Ribkas fotogrāfijām un video, kas bija brīvi pieejami internetā.

«Ja Amerika man dos patvērumu, es pastāstīšu visu, ko zinu,» Bangkokas Imigrantu aizturēšanas centrā sanākušajiem žurnālistiem teica Ribka. «Man bail atgriezties Krievijā. Tur var notikt dīvainas lietas.»

Jaunā sieviete stāsta, ka, strādājot modeļu aģentūrā, viņa tikusi nosūtīta pavadīt laiku uz Deripaskas jahtas. Finanšu dokumenti liecina, ka ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā priekšvēlēšanu kampaņas vadītāja Pola Manaforta uzņēmumi ir Deripaskam parādā vairākus miljonus dolāru. 2016.gada ASV vēlēšanu kampaņas ietvaros Manaforts piedāvāja Deripaskam «privātus brīfingus» par kampaņu.

Pērn īpašā prokurora Roberta Millera vadītā izmeklēšana uzrādīja Manafortam apsūdzību sazvērestībā pret ASV un dažādos finanšu noziegumos.

Navaļnijs savā video stāstīja, ka izbraucienā ar jahtu Deripaska mēģināja piekukuļot Prihodjko. Video dzirdams, kā Deripaska un Prihodjko apspriež Krievijas un ASV attiecības.

Ribka žurnālistiem stāsta, ka esot ierakstījusi Deripaskas un viņa sabiedroto sarunas apmēram 16 līdz 18 stundu garumā. To skaitā esot arī runas par ASV prezidenta vēlēšanām. «Viņi runāja par vēlēšanām. Deripaskam bija plāns saistībā ar vēlēšanām,» sacīja Ribka, taču piebilda, ka neko vairāk pagaidām nevarot atklāt.

Deripaska sarunājās arī ar trim angļu valodā runājošiem cilvēkiem, kuri, pēc Ribkas domām, esot bijuši amerikāņi.

«Runa nav tikai par mani,» uzsvēra sieviete. «Tas skar daudzus cilvēkus ASV un citās valstīs.»

Interviju pārtrauca Imigrantu aizturēšanas centra darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu