Berezovska līdzgaitnieka nāve Lielbritānijā tiek izmeklēta kā slepkavība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STR / METROPOLITAN POLICE

Lielbritānijas policija sākusi slepkavības lietas izmeklēšanu saistībā ar krievu uzņēmēja Nikolaja Gluškova nāvi pirmdien Londonā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā ziņots, Gluškovs tika atrasts miris pirmdien savās mājās Londonā.

Gluškovs bija 2013.gadā mirušā Krievijas oligarha Borisa Berezovska līdzgaitnieks.

Saskaņā ar Lielbritānijas policijas pārstāvju teikto, Gluškovs miris «kakla saspiešanas» rezultātā.

Policija arī uzsver, ka šobrīd tās rīcībā neesot informācijas par Gluškova nāves gadījuma iespējamo saistību ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberi.

Kā vēstīts, pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gluškovs bija Krievijas aviokompānijas «Aeoroflot» ģenerāldirektora vietnieks.

Viņš arī strādājis Berezovskim piederošajā automašīnu tirdzniecības uzņēmumā «LogoVAZ».

1999.gadā Berezovskis nonāca konfliktā ar pašreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kā rezultātā Berezovsksis pameta Krieviju un kopš tā laika dzīvoja Lielbritānijā. Berezovskis 2013.gadā tika atrasts pakāries savās mājās Londonā.

Savukārt Gluškovs tika notiesāts par krāpšanu un naudas atmazgāšanu. Viņš pavadīja piecus gadus cietumā, bet 2004.gadā tika atbrīvots.

Vēlāk viņš ieguva patvērumu Lielbritānijā, un pēdējos gados dzīvoja Londonā.

2017.gada Gluškovam tiesa Krievijā, viņam klāt neesot, piesprieda astoņu gadu cietumsodu par 123 miljonu dolāru piesavināšanos no uzņēmuma «Aeroflot».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu