Nosalst bez uzraudzības atstāta divgadīga meitenīte (72)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

30.decembrī ap plkst.11.15 Daugavpils rajona Vecsalienas pagastā kādās mājās atrasta nosalusi bez uzraudzības atstāta 2003.gada septembrī dzimusi meitenīte, informēja Daugavpils policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ingūna Dunda.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka 21.decembrī māte atvedusi un atstājusi savu divus gadus veco meitiņu pie vecāsmātes. 28.decembrī vecmamma atstāja viņai uzticēto bērnu vienu pašu mājās aukstumā un bez pārtikas un devās pie kaimiņiem, kur, lietojot alkoholu, pavadīja vairākas dienas.

Pamesto un nosalušo meitenīti, atgriežoties mājās, atrada viņas māte.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess. Lai noskaidrotu meitenītes nāves patiesos iemeslus, tiks veikta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Pagasttiesas priekšsēdētājs Anatolijs Lukjanskis pastāstīja, ka ģimene, kurā augusi nosalusī meitenīte, Vecsalienas pagastā savu dzīves vietu deklarējusi pirms nepilna gada. Sociālo darbinieku uzmanības lokā ģimene nonāca pirms aptuveni septiņiem mēnešiem.

Apmeklējot ģimeni, konstatēts, ka tai nepieciešama materiālā palīdzība. Pagasta sociālais dienests regulāri palīdzēja ģimenei sarūpēt autiņbiksītes mazākajam bērnam, kā arī sniedza citu nepieciešamo palīdzību.

Lai arī ģimenē dažreiz ticis lietots alkohols, situācija neesot bijusi tāda, lai bērnu drošībai tos izņemtu no ģimenes, atzina Lukjanskis.

Pagasttiesas priekšsēdētājs parakstījis rīkojumu, ar kuru nosalušās meitenītes septiņus gadus vecā māsiņa ir izņemta no ģimenes un ievietota bērnu bāreņu aprūpes centrā "Kalkūni".

Komentāri (72)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu