Par pieminekļa bojāšanu Uzvaras parkā aiztur trīs nepilngadīgas personas (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki šodien aizturēja trīs nepilngadīgas personas, kuras bojāja pieminekli Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no fašistiskajiem iebrucējiem, kas atrodas Uzvaras parkā Pārdaugavā.

Šodien pirms plkst. 14 videonovērošanas centrā fiksēts, ka trīs jaunieši bojā pieminekļa pakāji, informēja pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Plkst. 14.23 notikuma vietā ieradās policijas Zemgales priekšpilsētas pārvaldes dežūrdaļas darbinieki. Viņi konstatēja, ka vandalisma aktu veic divi 14 gadus veci jaunieši un viens 16 gadus vecs jaunietis. Jaunieši pieminekļa pakājē lauza bruģi un meta to netālu esošajā baseinā.

Pašvaldības policija nogādāja jauniešus Valsts policijas 8. iecirknī, kur tie patlaban atrodas kopā ar vecākiem.

Jaunieši tiks sodīti saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane.

Kā ziņots, pirms nedēļas, 18. novembrī, tika izturēti trīs nepilngadīgi jaunieši, kuri pie pieminekļa Uzvaras parkā lauza metāla restes, pa kurām tiek novadīts lietus ūdens. Par notikušo tika sākts kriminālprocess. Likumpārkāpums tika klasificēts kā pieminekļa bojāšana.

Savukārt oktobra beigās nezināmi vandaļi ar krāsu aprakstīja pieminekli, uzzīmējot uz tā dažādus nacionālistiska rakstura saukļus un kāškrustus.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu