VID atklājis Latvijas vēsturē lielāko marihuānas audzētavu (539)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atklājis Latvijas vēsturē lielāko marihuānas audzētavu.

Īpaši piemērotu ēku kompleksā nomaļā vietā Saldus rajonā VID darbinieki atklājuši vērienīgu marihuānas audzētavu un izņēmuši vairāk nekā deviņus kilogramus kaltētas marihuānas un 3500 marihuānas augu stādu.

Pēc VID aplēsēm viena marihuānas kilograma vairumtirdzniecības cena esot ap 5000 eiro (3500 lati) kilogramā. Konkrēti izņemtās marihuānas apjomi vēl tiek precizēti un būšot zināmi tikai pēc visu marihuānas stādu izkaltēšanas.

Kā šodien žurnālistiem sacīja VID Muitas kriminālpārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Anda Saukāne, šī ir līdz šim vērienīgākā atklātā marihuānas audzētava Latvijas vēsturē.

Audzētava atklāta pirms pusotra gada sāktā kriminālprocesa gaitā, kurš uzsākts pēc trīs kilogramu marihuānas izvešanas mēģinājuma no Latvijas uz Igauniju. VID jau ilgāku laiku bijušas aizdomas par šādas vērienīgas audzētavas pastāvēšanu.

Audzētava atradusies ļoti nomaļā reģionā, meža ielokā.

Marihuānas audzēšanai ticis speciāli piemērots trīs ēku komplekss. Kūtī notikusi pašas marihuānas audzēšana, un tur izņemti vairāk nekā 3500 marihuānas stādiņi dažādās augšanas stadijās. Garāžu kompleksā bijuši zemē iebetonēti trīs jaudīgi dīzeļdegvielas ģeneratori, pie kuriem atrastas arī sešas tonnas nezināmas izcelsmes dīzeļdegvielas, bet dzīvojamā mājā dzīvoja strādnieki, notika stādu piķēšana un žāvēšana.

Lai nomāktu marihuānai raksturīgo smaržu, kompleksā tika audzēti arī mājlopi - cūkas un vistas. Māja bijusi arī labi apsargāta, tās teritorijā bijuši trīs sargsuņi, kā arī speciāls kustību sensora aprīkojums, tāpēc speciālajā operācijā pagājušās piektdienas vakarā tikuši pieaicināti arī Aizsardzības ministrijas speciālisti.

Operācijas rezultātā bez lielas pretestības aizturētas un apcietinātas divas personas, kā arī veiktas trīs kratīšanas. Aizturētie esot Latvijas pilsoņi, kuru atrašanās šajā teritorijā esot rūpīgi maskēta, piemēram, tuviniekiem stāstot, kad viņi atrodas darbā ārzemēs.

Pēc VID aplēsēm, šī audzētava eksistējusi trīs gadus, pēdējos divus tajā notikusi aktīva ražošana. Kad iepriekš tiesībsargājošās iestādes atklāja plašu marihuānas audzētavu Talsu rajonā, šī ražotne gan bijusi uz apmēram gadu "pieklususi".

Saražotā produkcija, visticamāk, bijusi paredzēta Baltijas un Skandināvijas tirgum.

Pēc šīs veiksmīgās operācijas tikšot domāts arī par atbildīgo VID darbinieku materiālu stimulēšanu.

Komentāri (539)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu