Suns sakož meiteni. Kā pasargāt? (589)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas centrālajā daļā esošajā Ziedoņdārzā 2.jūnijā kāds suns sakodis meiteni. Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane portālam TVNET pavēstīja, ka meitene pati bija kaitinājusi suni. Saistībā ar šo gadījumu portāls TVNET vēlas sākt diskusiju, kā varētu pasargāt bērnus no iespējamiem suņu kodumiem publiskos parkos, vienlaikus ļaujot arī mājdzīvniekiem pastaigāties tajos.

Policijas darbinieki, kas patrulēja Ziedoņdārzā, fiksēja notikušā apstākļus un izsauca mediķus pirmās palīdzības sniegšanai cietušajai meitenei.

Vairāki liecinieki un arī meitenes aizbildne apliecināja, ka

meitene suni bija kaitinājusi, "bakstot ar koku un cilājot kājas".

Saistībā ar to pretenziju pret suņa saimnieku nebija. Līdz ar to šajā gadījumā pie atbildības neviens netika saukts, Tīmane atstāstīja notikušo gadījumu.

Kopējs labs darbs

Saistībā ar portāla TVNET desmitgades atzīmēšanu esam apņēmušies veikt arī desmit labus darbus. Viens no tiem būtu šādu negadījumu samazināšana. Portāls TVNET novērojis, ka Ziedoņdārzā regulāri pastaigājas suņi bez pavadas un uzpurņa.

Pašvaldības policijas pārstāve portālam TVNET norādīja, ka Rīgas pilsētas apstādījumos dienas laikā nedrīkst vest pastaigā suni bez pavadas. Tāpat aizliegts vest suni pastaigā bērniem paredzētās rotaļu un izklaides vietās un sporta laukumos. Turklāt bīstamiem suņiem jāpastaigājas pa parkiem ar uzpurņiem. Vairāk par aizliegumiem suņiem skatiet šā raksta Resursos.

Kādas ir Tavas domas?

Kā Tu domā, kā šo situāciju varētu atrisināt, lai apmierināti būtu gan bērnu vecāki, gan suņu īpašnieki?

Kā parkā draudzīgi sadzīvot gan bērniem, gan mājdzīvniekiem, neapdraudot vienam otru?

Kā mazuļus pasargāt no iespējamiem kodieniem, vienlaikus ļaujot mājdzīvniekiem izskraidīties?

Mūsu priekšlikums

Portāls TVNET domā, ka situāciju varētu uzlabot aktīvāks pašvaldības policijas darbs šajā parkā, kā arī parkā izlikti skaidri norādījumi, ka suņi jāved pavadā un ar uzpurņiem. Suņu skraidīšanai bez pavadas varētu atvēlēt konkrētu parka daļu, kurā jau patlaban vakaros pulcējas suņi un to saimnieki. Kā Tu domā - vai šāda kārtība situāciju atrisinātu?

Patlaban parkā ir tikai viena, ļoti veca un grūti saskatāma zīme, kas ierobežo suņu pastaigas parkā. Turklāt zīme atrodas aptuveni četru metru augstumā, piestiprināta kādā kokā.

Foto: TVNET
Komentāri (589)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu