Uz autobusu šāvušais piesakās pats (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vakar, saprotot, ka drīzumā tiks aizturēts, pats policijā kopā ar advokātu ieradies un vaļsirdīgi atzinies kāds 1982.gadā dzimis vīrietis, kurš jūlija beigās raidījis šāvienus uz uzņēmuma "Rīgas satiksme" autobusu.

Nespēj paskaidrot motīvus

Kā  pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, policija jau toreiz pēc notikušā pēc pazīmēm noskaidroja automašīnu, ar kuru iespējamais šāvējs pārvietojās. Tika noskaidrots, ka šī automašīna pieder kādai firmai, kas iznomā transportlīdzekļus, bet automašīnu lietoja vairāki cilvēki, nevis līguma slēdzējs.

Saistībā ar šo faktu policijai nācās apzināt ļoti plašu personu loku, bet jau mazu brītiņu pirms aizturēšanas vainīgais pats ieradies policijā. Viņš iepriekš nav bijis sodīts, taču nonācis policijas redzeslokā par citiem likumpārkāpumiem. Vīrietim esot arī pastāvīga darba vieta.

Viņš īsti nespējis izskaidrot notikušo, vien apgalvojis, ka bijis iedzēris un viņam bijis kāds ierocis, kuru pēc notikušā viņš esot izmetis.

Policija pieļauj, ka šauts ir ar traumatisko ieroci, ar gumijas lodēm. Ierocis pagaidām nav atrasts un tiek meklēts.

Patlaban aizturētais ir ievietots īslaicīgās aizturēšanas nodaļā, un 12.augustā tiks lemts par viņam piemērojamo drošības līdzekli.

Cieš pieci cilvēki

Jau rakstīts, ka sestdien, 31.jūlijā, agri no rīta pagaidām nenoskaidrotas personas, domājams, no pneimatiskā ieroča sašāvušas "Rīgas satiksmes" autobusa un kāda taksometra stiklus, kā rezultātā cietuši pieci cilvēki.

Pēc liecinieku stāstītā, pa abiem transporta līdzekļiem raidīti mērķtiecīgi šāvieni no melnas automašīnas "Mercedes-Benz".

No autobusa stikla lauskām cietuši divi pasažieri, bet taksometrā cietuši trīs pasažieri. Visi pasažieri guvuši vieglus ievainojumus, un medicīniskā palīdzība viņiem sniegta notikuma vietā.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu