BMW šoferim par cita auto sasišanu - 130 latu sods (108)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/jeffwilcox

25.septembra vakarā Valmierā notika avārija, kurā sadūrās divas automašīnas. Sākumā policija par vainīgu negadījumā atzina VW "Passat" vadītāju, kurš nepalaida pa galveno ielu braucošo BMW mašīnu. Taču pēc kāda aculiecinieka apgalvojumiem arī portālā TVNET policija sāka padziļinātu notikušā analīzi. Pēc tās par avārijā vainīgo atzina BMW vadītāju, kuram noteica 130 latu sodu.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma portālam TVNET pavēstīja, ka negadījumā iesaistīto auto tehniskās ekspertīzes atzinums apstiprināja, ka BMW vadītājs automašīnā braucis ar ātrumu 110 km/h.

Sadursmes brīdī BMW ātrums pilsētā bijis aptuveni 95 km/h.

Šai pilsētas vietā maksimālais braukšanas ātruma ierobežojums ir 50 km/h.

Pamatojoties uz ekspertīzes rezultātiem, vainīgais saukts pie administratīvās atbildības. Avāriju izraisīja kāds 1968. gadā dzimis Alojas novada Brīvzemnieku pagasta iedzīvotājs.

Tā kā BMW braukšanas ātrums bija 110 km/h pilsētas vietā, kur drīkstēja braukt ar ātrumu līdz 50 km/h, un izraisīta sadursme ar VW "Passat", par šo pārkāpumu BMW vadītājam piespriests 130 latu naudas sods un atņemtas tiesības uz trim mēnešiem.

Aculieciniekam cita versija

Portāls TVNET jau vēstīja par ceļu satiksmes negadījumu 25.septembrī pulksten 20:45 Valmierā K.Baumaņa un Beātes ielu krustojumā. Pēc policijā reģistrētās informācijas, sadursme notika, kad VW "Passat" vadītājs, 1946. gadā dzimis vīrietis, nav palaidis pa galveno ielu braucošo BMW. Sadursmē tika bojātas abas automašīnas, bet cietušo nebija.

Savukārt kāds aculiecinieks, kas policijā ar iesniegumu nevērsās, internetā, tostarp portālā TVNET, ievietoja savu versiju par notikušo sadursmi, kas izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā. Pēc viņa rakstītā, iespējams, pārāk ātri braucošais BMW vadītājs bija alkohola reibumā, tādēļ viņa vietā par šoferi uzdevās kāds cits vīrietis, kurš runāja ar policistiem.

Vairāk par notikušā versijām varat izlasīt raksta resursos.

Vai policisti rīkojās pareizi?

Aculiecinieks arī pauda viedokli, ka policijas darbinieki neprofesionāli un neatbilstoši veica negadījuma dokumentāro noformēšanu. Pēc liecinieka rakstītā, policisti arī pārkāpuši profesionālās ētikas un uzvedības prasības.

Reaģējot uz šo informāciju, policijā notika pārbaude par amatpersonu iespējamu prettiesisku rīcību.

Pārbaudē konstatēts, ka policistu rīcība, dokumentāri noformējot negadījumu, atbilst saistošajām profesionālajām normatīvām prasībām. Tāpat pietiekamu objektīvu pierādījumu trūkuma dēļ uz policistiem nav attiecināma profesionālās ētikas un uzvedības pārkāpšana.

Atgādinās uzvedības prasības

Vienlaikus policijas pārstāve informēja, ka satiksmes uzraudzības jomā norīkotajiem policistiem tiks atgādināts par profesionalitāti, tai skaitā par izteikumu pareizību, precizitāti un nepārprotamību, kontaktējoties ar citiem cilvēkiem.

Komentāri (108)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu