Traģiskā ugunsgrēkā Mežciemā gājuši bojā divi cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā, Mežciemā, ceturtdienas rītā ugunsgrēkā gājuši bojā divi pensionāri, bet ar dūmiem saindējušies divi bērni, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VGUD).

Kā TVNET informēja VGUD pārstāve Viktorija Šembele, šonakt plkst. 4:32 VUGD darbinieki saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku Rīgā, Līduma ielā, kur piecstāvu paneļa tipa mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis. Divistabu dzīvokļa vienā istabā gulēja saimnieks, kas laikus pamodās, pamanīja dūmus un izskrēja ārā no dzīvokļa. Savukārt dzīvokļa otrajā istabā, kur arī izcēlās ugunsgrēks, gulēja apmēram 70 gadus vecs vīrietis un 68 gadus veca sieviete, kuri ugunsgrēkā gāja bojā. Istabas griesti bija rotāti ar plastmasas dekorācijām, kas degot radīja daudz indīgu dūmu. Kopējā degšanas platība bija 30 m2, izdega viena istaba un koridors. No mājas tika evakuēti 9 cilvēki, bet 7 mājas iedzīvotāji pašu spēkiem izkļuva ārā.

Ugunsgrēkā cieta pusgadu un trīs gadus veci bērni no ceturtā un piektā stāva dzīvokļiem, kuri saindējās ar degšanas produktiem. VUGD darbinieki bērnus evakuēja no sadūmotās mājas un nodeva mediķiem, kas viņus aizveda uz slimnīcu.

Iespējamais ugunsgrēka cēlonis ir neuzmanīga smēķēšana.

Kopumā pagājušajā diennaktī dienests saņēmis 23 izsaukumus, dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti pieci glābšanas darbi, bet trīs bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki un izglābti divi bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu