Vaškevičs negrib "sēdēt"

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Muitas kriminālpārvaldes vadītājs Vladimirs Vaškevičs iesniedzis apelācijas sūdzību par Rīgas Ziemeļu rajona tiesas 21.oktobra spriedumu, ar kuru viņam piespriesti divi gadi cietumā.

"Es pats jau esmu iesniedzis apelāciju un zinu, ka prokuratūra ir izdarījusi to pašu," otrdien žurnālā "Lietišķā Diena" publicētā intervijā saka Vaškevičs.

Viņš atzīst, ka tiesas lēmums, ar kuru viņam piespriesti divi gadi cietumā, taču viņš tiesas zālē nav arestēts, ir nebijis precedents un nākamajā tiesu instancē centīsies pierādīt, ka viņam ir taisnība.

Vaškevičs arī intervijā saka, ka pašlaik vairāk nekā skaidrs ir tas, ka Latvijā eksistē cilvēku grupa, kas izmanto valsts resursus, savu dienesta stāvokli, lai izspiestu naudu, lai nokārtotu attiecības, lai palīdzētu politiskajiem spēkiem, lai šādā veidā atrisinātu dažādas problēmas. Šādi cilvēki strādājot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), piemēram, Juta Strīķe, Juris Jurašs, Andžejs Kļaviņš un vēl daži, sacīja Vaškevičs.

Jau vēstīts, ka Ziemeļu rajona tiesa 21.oktobrī nosprieda Vaškeviču atzīt par vainīgu pēc Krimināllikuma panta par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā. Par to viņš sodīts ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem. Tiesa gan viņu attaisnojusi apsūdzībās par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Neskatoties uz Ziemeļu rajona tiesas spriedumu, Vaškevičs ir brīvībā, un sods tiks skaitīts tikai tad, ja šāds spriedums stāsies spēkā. Prokuratūra arī iesniegusi protestu par tiesas lēmumu, un tas tagad kopā ar Vaškeviča apelācijas sūdzību būs jāskata Rīgas apgabaltiesai.

Šī Vaškevičam nav vienīgā krimināllieta. Ģenerālprokuratūra viņam uzrādījusi apsūdzību par to, ka laikā no 2010.gada decembra līdz 2011.gada janvārim Vaškevičs, būdams valsts amatpersona, atkārtoti nodevis kukuļus. Kopumā kukuļi nodoti 52 880 eiro un 5600 latu apmērā. Šo lietu Rīgas apgabaltiesa skatīs 30.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu