Reidā noķer nelegālu pasažieru pārvadātāju maršrutā Bauska-Rīga (41)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki vakar reida laikā Prāgas ielā atklāja pasažieru pārvadājumu veikšanu bez licences, no pasažieriem par braucienu maršrutā Bauska-Rīga ņemot samaksu.

Reids noticis pēc tam, kad Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija paziņoja par apņemšanos vērsties Eiropas Komisijā ar aicinājumu sākt pārkāpumu procedūru pret Latvijas valsti, jo tā nespēj nodrošināt pasažieru pārvadātājiem ekskluzīvās tiesības veikt pārvadājumus.

Konstatējot pārkāpumu, no lieciniekiem un 1965.gadā dzimušā transporta līdzekļa vadītāja pieņemti paskaidrojumi. Transporta līdzekļa vadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, un notikuma vietā izņemts transportlīdzeklis «VW Caravelle». Automašīna nozīmogota, izņemtas arī automašīnas atslēgas un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība, par ko noformēts izņemto mantu saraksts. Aizturētajam šoferim par pasažieru pārvadāšanu bez licences draud sods no 200 līdz 500 latiem, uzzināja RPP.

Arī pērnā gada novembrī RPP darbinieki aizturēja šoferi, kurš ar automašīnu «VW Transporter» veica pasažieru pārvadājumus par maksu bez speciālās atļaujas - licences. Arī tad par komercdarbības veikšanu bez licences tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un tika izņemts transporta līdzeklis.

Šajā gadījumā tiesa pasažieru nelegālo pārvadājumu veicējam piemēroja naudas sodu 200 latu apmērā, kā arī transporta līdzekļa vadītājam bija jāapmaksā izdevumi par transporta līdzekļa uzglabāšanu Valsts materiālo rezervju stāvvietā.

Nelegālais pasažieru pārvadājumu bizness rada nopietnus zaudējumus legālajiem pasažieru pārvadātājiem. Saistībā ar šo problēmu pērnā gada nogalē Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas jautājumu komiteja uzdeva pašvaldības un Valsts policijai pastiprināti kontrolēt nelegālo pārvadājumu veicējus un saukt pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu