Krievijas izmeklētāji karam pret Ukrainu sākuši vervēt aizdomās turētos, apgalvo laikraksts (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Izmeklēšanas komitejas un citu izmeklēšanas iestāžu darbinieki sākuši vervēt karam pret Ukrainu cilvēkus, kuri kā aizdomās turētie figurē dažādās krimināllietās, vēsta Krievijas laikraksts “Kommersant”.

Izmeklētāji piedāvā aizdomās turētājiem parakstīt līgumus par dienestu armijā, lai viņi dotos karot uz Ukrainu, nevis potenciāli nonāktu cietumā pēc notiesājoša sprieduma krimināllietā.

Kā medijam norādījuši advokāti, izmeklētāji krimināllietās aizdomās turētājiem arvien biežāk dod iepazīties ar dokumentu, kas tiek saukts par “Skaidrojumu”.

Šajā dokumentā teikts, ka, noslēdzot ar Aizsardzības ministriju līgumu par dienestu Krievijas armijā, ir iespējams atbrīvoties no kriminālatbildības.

“Skaidrojums” netiek piedāvāts cilvēkiem, kas tiek turēti aizdomās par pedofiliju, terorismu, diversijām, valsts nodevību un vēl vairākiem citiem noziegumiem.

Ja aizdomās turētais piekrīt, iesaistās armijas pārstāvji, kas ar viņu noslēdz līgumu. Savukārt pēc līguma parakstīšanas izmeklēšana krimināllietā tiek apturēta.

Lai pilnībā atbrīvotos no krimināllietas, aizdomās turētajam nākotnē jāpanāk sava atvaļināšana no dienesta vai jāsaņem valsts apbalvojums.

Kā norādīja “Kommersant” informācijas avoti, jaunā kārtība jau darbojas Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās un Krievijas reģionos, kas robežojas ar Ukrainu. Pakāpeniski šī kārtība tiek attiecināta arī uz citiem Krievijas reģioniem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu