Kazahstānā noslēdzies viens no šausminošākajiem tiesas procesiem. Bijušais Kazahstānas ekonomikas ministrs Kuandiks Bišimbajevs pagājušogad restorānā Astanā līdz nāvei piekāva savu 31 gadu veco dzīvesbiedri Saltanatu Nukenovu. Bišimbajeva lieta Kazahstānas sabiedrībā raisīja asas diskusijas par tiesībsargājošo iestāžu acu pievēršanu uz vardarbību pret sievietēm un "savējo" piesegšanu.

Sievu noslepkavoja restorānā citu cilvēku klātbūtnē

2023.gada 8.novembrī Bišimbajevs un Nukenova apmeklēja koncertu Astanā, kura laikā sastrīdējās. Pēc koncerta viņi vakaru turpināja Bišimbajeva brālēna restorānā, kur turpināja strīdēties. Strīds beidzās traģiski.

Kad jau ausa rīts, Bišimbajevs restorāna gaitenī nogrūda Nukenovu zemē un spārdīja. Nukenova mēģināja patverties restorāna tualetes kabīnē, bet Bišimbajevs uzlauza durvis un turpināja sievieti sist, un nerimās, līdz viņa bija mirusi. Nukenovas nāves cēlonis bija asinsizplūdums galvā.

Valsts prokurore Aižana Aimaganova vēlāk tiesā uzskatāmi parādīja, cik brutāli izrīkojās Bišimbajevs. Viņa klātesošajiem parādīja divus mērtraukus ar sarkanīgu šķidrumu. Mazākajā no tiem bija ieliets neliels daudzums šķidruma – 70 mililitri. Tik liels asinsizplūdums var beigties letāli. Taču Nukenovas gadījumā asinsizplūdums bija daudzreiz lielāks –