Izbeidz kriminālprocesu par Krievijas karoga sabojāšanu (35)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija izbeigusi kriminālprocesu pret huligānismā vainotu vīrieti, kurš martā partijas «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL) jeb Latvijas Krievu savienības organizētā piketa Krimas atbalstam laikā sabojāja Krievijas karogu.

Kriminālprocess bija sākts pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Par karoga sabojāšanu apsūdzētā vīrieša aizstāvis Aldis Alliks norādīja, ka patīkami apzināties, ka valsts tiesībaizsardzības iestādes nav «burta kalpi», bet seko Satversmes garam un tās «kodolam». Vienlaikus advokāts nepiekrīt, ka apsūdzētais būtu izdarījis kādas administratīvi sodāmas darbības, jo viedokļu dažādība nedrīkst aptvert šīs valsts pamatiem un valstsnācijas interesēm pretējas rīcības klaju sabiedrisku atbalstīšanu.

Pēc materiālu izvērtēšanas policija secinājusi, ka apsūdzētais ir ignorējis vispārpieņemtās uzvedības normas, bet viņam nav bijis tīša nodoma traucēt sabiedrisko mieru un kārtību. Tāpat viņam nav bijis tīša nodoma bojāt citas personas īpašumu. Tādējādi secināts, ka nodarījums klasificējams kā sīkais huligānisms. Par to paredzēta administratīvā atbildība.

Kriminālprocesu policija sāka pēc iesniegumu saņemšanas no cietušajiem. Viens cietušais bija vērsies policijā, norādot, ka sankcionēta gājiena laikā tika bojāts viņam piederošais īpašums, turpretī kāda cita persona vērsās policijā, iesniegumā norādot, ka kāds vīrietis viņu pagrūdis un parāvis aiz matiem.

Pirmstiesas izmeklēšanā policija noskaidrojusi, ka apsūdzētais gājis garām piketa norises vietai un izdzirdējis personas krieviski izkliedzam Krievijas valsts nosaukumu un redzējis plīvojošu Krievijas karogu. Vīrietis piegājis klāt pie karoga turētāja, vēloties to izraut no rokām un nomest zemē, jo uzskatījis, ka Latvijā šāda rīcība neesot pieņemama. Sniedzoties pēc karoga, viņš netīšām aizķēris blakus stāvošo sievieti.

Kā norādīja kāds no piketa dalībniekiem, šis cilvēks bija saplēsis Krievijas karoga kātu. Savukārt kāds policijas pārstāvis aģentūrai LETA paskaidroja, ka persona aizturēta sakaušanās dēļ. Policijas pārstāvis pieļāva, ka šis cilvēks bija noskaņots pret pasākumu.

Vīrietis, pret kuru sākts kriminālprocess, atzina, ka rīkojies spontāni un nenožēlo izdarīto.

Kā ziņots, LKS (iepriekš - PCTVL) pikets notika 10.martā pie Eiropas Savienības mājas Rīgā, kā arī dažās citās vietās pilsētas centrā. Policija pasākuma laikā aizturēja vienu cilvēku.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu