Tiesa par gadu samazina cietumsodu sevišķi cietsirdīgas slepkavības izdarīšanā apsūdzētam vīrietim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa par vienu gadu ir samazinājusi cietumsodu vīrietim, kurš apsūdzēts par sevišķi cietsirdīgu slepkavību Baldonē. Tiesa nosprieda Rīgas apgabaltiesas 2010.gada spriedumu atcelt daļā par Guntim Bružum noteikto sodu un noteica brīvības atņemšanu uz 11 gadiem ar policijas kontroli uz trīs gadiem.

Pārējā daļā spriedums atstāts negrozīts. Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

Iepriekš lieta pabija AT, taču tā lietu nodeva atpakaļ Rīgas apgabaltiesai.

Saskaņā ar apsūdzību 2008.gada 18.augustā Guntis Bružus, Mareks Lasis un Andris Tirzītis, būdami alkohola ietekmē, atradās Rīgas rajonā, Baldones pilsētas lauku teritorijā pie Lejasezera. Minētajā vietā vīrieši piegāja pie automašīnas «Ford Escort», kur autovadītāja sēdeklī gulēja automašīnas īpašnieks.

Apsūdzētie pieprasīja vīrietim atdot naudu, bet saņēma atteikumu, pēc kā viens no apsūdzētajiem piedraudēja aizdedzināt automašīnu ar tās salonā plastmasas kannā esošo dīzeļdegvielu. Viens no apsūdzētajiem aplēja automašīnu ar dīzeļdegvielu un aizdedzināja to. Rezultātā no saindēšanās ar tvana gāzi uz vietas iestājās cietušā nāve.

Rīgas apgabaltiesa apsūdzēto Bružu notiesāja par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

Bružum apsūdzība celta pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 4.punkta un 6.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, bet Lasis un Tirzītis apsūdzēti par izdarītās slepkavības atbalstīšanu pēc KL 117.panta 4. un 6.punkta un KL 20.panta 4.daļas - par slepkavības pastiprinošos apstākļos atbalstīšanu.

Ar pirmās instances tiesas spriedumu apsūdzētais sodīts ar brīvības atņemšanu uz 12 gadiem, konfiscējot mantu. Savukārt Lasis un Tirzītis apsūdzībā par slepkavības atbalstīšanu attaisnoti. Ar Rīgas apgabaltiesas spriedumu tika noteikts, ka abu vīriešu piedalīšanās noziedzīgā nodarījumā nebija pierādīta.

Par Rīgas apgabaltiesas spriedumu apelācijas protestu iesniedza Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore. Viņa lūdza atcelt spriedumu daļā par divu apsūdzēto attaisnošanu un pirmā apsūdzētā darbību kvalifikāciju. Tāpat apelācijas protestā tika lūgts izlemt jautājumu par Kriminālprocesa likuma 473.panta 2.daļas 6.punktā paredzētā lēmuma pieņemšanu attiecībā uz liecinieku.

Apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu bija iesniedzis arī apsūdzētais, kurš lūdzis viņu attaisnot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu