1992.gada augustā Tallinā kāds garāmgājējs apstādījumos pie dzelzceļa sliedēm ieraudzīja asinis stindzinošu skatu: tur gulēja 20 gadus vecas sievietes līķis ar izdurtām acīm, sagraizītu seju un žņaugšanas pēdām uz kakla. Tallinas maniaks bija īpaši nežēlīgs un savām upurēm izdūra acis, vēl dzīvām esot. Maniaks galu galā tika notverts – policistiem viņa identitāti nodeva kāds neparasts sīkums.

Brīdinājums: rakstā ir nepatīkamas detaļas par pastrādātajiem noziegumiem!

28.oktobrī Tallinā tika atrasta maniaka otrā upure. Kad ieradās mediķi, jaunā sieviete vēl bija dzīva, taču nozieguma vietā redzētais šokēja pat pieredzējušākos mediķus. Jaunietei, kura bija tikai 16 gadus veca, bija izdurtas acis, ķermeņa intīmajā zonā iesprausts 83 centimetrus garš koka miets, vēders pārgriezts – no tā bija izvilkta tievā zarna un dobumā iebāztas lapas.

Jaunieti steigšus nogādāja slimnīcā. Taču viņa nomira, tā arī nepaspējusi izstāstīt par savu slepkavu.

Kurš gan varētu pastrādāt tādas zvērības? Bija skaidrs – Igaunijas galvaspilsētā uzdarbojas īpaši bīstams un nežēlīgs sērijveida slepkava.

Tā kā slepkavības bija nudien asinis stindzinošas, Tallinas policija pielika visas iespējamās pūles, lai slepkavnieku atrastu. Taču pat vairāku tūkstošu cilvēku iztaujāšana nepalīdzēja tikt maniakam uz pēdām. Beigu beigās slepkavības palīdzēja atrisināt kāda sīka detaļa tiesu medicīnas eksperta slēdzienā: otrā upure

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X